U Grudama održan treći teniski "Lovrin kup"

ljubuski.info

U Grudama je završen teniski turnir Lovrin cup, koji se već po treću godinu zaredom uspješno održava u ovomu gradiću kao da je to mjesto s respektabilnom teniskom tradicijom. Završnoga dana turnira, odigrani su mečevi za treće i prvo mjesto. Treće mjesto osvojio je prošlogodišnji finalisti par Ivo Brkić/Igor Džajić 5/7, 6/4, 10/8 pobjedivši par Ivan Čolak/Marko Galić.

U finalu su igrali Ante Čamber/Rafael Mikulić - Mario Brkić/Željko Bukmir 6/3,6/3 tako da su obranili prošlogodišnji naslov, Mario Brkić u finalu je zamjenio starijeg brata Josipa koji je najavio ako dođe do finala da taj datum neće moći igrati i da će ga zamjeniti jedan od braće. Najmlađi Tomislav nije mogao zbog svojih turnira, ali se nadamo da će doći i odigrati jedan meč u Grudama.

Pehare je uručio Lovro Mikulić.

skupna

U kulturnome dijelu turnira ove se godine pobjednicima, sudionicima i posjetiteljima turnira posebno obratio s nekoliko prigodnih riječi istaknuti hrvatski književnik i pjesnik Mile Pešorda, pročitavši tom prigodom svoju pjesmu "Latinski sonet". Nakon toga, najmlađim sudionicima i gostima natjecanja, domaćin turnira Rafael Mikulić uručio je po primjerak Pešordine najnovije knjige "Baščanska ploča, poema", dobitnice uglednih književnih nagrada.

O zavidnoj razini uspješnosti ovoga turnira parova govori sama činjenica da je organizator ove godine uspio okupiti dvadeset parova, dva više nego prošle godine, i da su se natjecanja odvijala u sjajnom tenisu, zdravomu sportskomu ozračju, kojemu dominantno obilježje daje istinski natjecateljski duh, međugeneracijski susret i suradnja igrača parova različite životne dobi. Naime, turnir je koncipiran tako da igrači igraju u paru jedan mlađi, a drugi stariji od 35 godina. Između najstarijega, Zorana Lešine, i najmlađega, Marka Galića, 50 je godina razlike. Prijavljeni igrači, koji su sudjelovali na turniru, potječu iz dviju država, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, i iz različitih mjesta i gradova.

Prvi je meč ove godine odigran 12. srpnja, kiša i nevrjeme je dosta poremetila dogovorenih mečeva tako da je par Jelčić/Ivanković odigrao samo jedan meč a zbog njihovih obaveza i lošeg vremena nismo uspjeli dogovoriti ostale što su trebali odigrati, dok se cijeli turnir igrao u grupama, četiri grupe od po pet parova, a jedino su prve dvije momčadi iz grupe išle dalje.

Grude, na lijepomu primjeru teniskoga Lovrina cupa parova, pokazuju kako u zdravom tijelu živi zdrava duša, kako se natjecanje u sportskoj vještini plemenito prepliće s natjecanjem da se čini dobro.

Najveseliji sudionik tenisa i druženja Ivo Galić kum od Lovre. Kao i prošle godine do ranih jutarnjih sati slavilo se uz tamburaški sastav "Đeram" s Bosuta.

boboska.com

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari