Zbog Budimirovog odlaska u Južnu Koreju, 40 milijuna KM za županije na čekanju

veslač

Rebalansom proračuna FBiH za 2014. godinu koji je 31. srpnja usvojen u Parlamentu FBiH za transfere kreditnih sredstava županijama planiran je iznos od 40 milijuna KM, ali kada će novac dobiti nije poznato. Naime, predsjednik FBiH Živko Budimir otputovao je u Južnu Koreju, a prije toga nije potpisao odluku o usvojenom rebalansu proračuna čime su sredstva blokirana.

Nije ovo Budimiru prvi put blokirati proces oko usvajanja određenih zakona, što je bio slučaj i sa Zakonom o osnivanju fonda za pomoć stradalim u poplavama FBiH. Tada se Budimir pravdao kako zakoni nisu stigli do Predsjedništva FBiH te da on odmah po prispijeću dokumenata stavlja svoj paraf što omogućava objavu zakona u službenom listu.

Očito kako ovaj put nije stvar u "putovanju dokumenata" već u Budimirovom putovanju u Južnu Koreju gdje sudjeluje na Svjetskom summitu na temu mira, sigurnosti i ljudskog razvoja, u organizaciji Universal Peace Federation-a, kao što je navedeno je na mrežnoj stranici predsjednika FBiH.

Dok se FBiH suočava s posljedicama svibanjskih i ovomjesečnih poplava za čiju sanaciju je potrebno na desetine milijuna maraka, Budimiru je očito bio važniji put od ugroženog stanovništva.

NAP

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari