Rade Bobanac preds. SDP-a Vrgorac: "Matković krije gubitke i ugovore s Barbarićem!"

en face

Rade Bobanac predsjednik SDP-a Vrgorac, prve oporbene stranke u gradu Vrgorcu, bio je jako iznenađen na naš poziv da prokomentira posljedice sporazuma, koji su u ime dviju općina Ljubuškog i Vrgorca potpisali njihovi načelnici Nevenko Barbarić i Boris Matković (obojica HDZ ali s dviju strana granice). Njegovom neprimjenom obadvije su općine dovedene do bankrota.

«Matković nam ni na jednoj sjednici Vijeća grada Vrgorca nije odgovorio na pitanje o stanju duga Ljubuškog za isporučenu vodu», - navodi Bobanac iznenađen konstatacijom da je dug blizu 2 milijuna kuna, te pita – «zar je stvarno dug dostigao tu brojku?»

«U našem Komunalnom poduzeću već tri mjeseca nisu isplaćene plaće, šest mjeseci nisu plaćeni radnicima putni troškovi, postoji dug prema HEP-u i Hrvatskoj vodoprivredi i s tim bi se novcem puno komotnije moglo upravljati poduzećem», ističe Bobanac. «Kada smo god pitali za sporazume s općinom Ljubuški rečeno nam je da se moraju poštovati neki međudržavni dogovori, a ovdje je vidljivo da se radi o trgovačkom odnosu između dviju općina Vrgorca i Ljubuškog. Mještani ljubuških sela trebaju imati vodu, ali općina Ljubuški mora plaćati račune i riješiti svoja dugovanja, koja evo kulminiraju.»

Bobanac ističe da ni stanje u općini Vrgorac nije bajno i da je proračun općine pao sa 44.000.000 na 15.000.000 kuna i da se općina za 11.000.000 kuna s kamatama zadužila za izgradnju Gospodarske zone. Matković ne može plaćati općinske obveze već godinama prema Mjesnim odborima, a ni prema vijećnicima, što samo po sebi govori da i Vrgorac trese kriza lošeg upravljanja.

Najavio je sljedeću sjednicu gradskog vijeća i otvaranje pitanja odnosa dvaju komunalnih poduzeća u Vrgorcu i Ljubuškom, kao i pitanja provedbe sporazuma između Matkovića i Barbarića.  

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Ljudi trećeg reda Ružica Zeljko
ljubuski.info
Zakon pišem, tinta mi se proli Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari