Milijuni za financiranje kampanje

ljubuski.info

Već su krenule pripreme za predstojeće Opće izbore u BiH te su stranke utvrdile proračune koje će izdvojiti u kampanji.

SDA je za ovogodišnje opće izbore planirala potrošiti, kako tvrde, tek jednu petinu zarađenih prihoda iz 2013. godine.
"Ne znam u ovom trenutku koliko će to točno biti sredstava, ali mislim da ćemo potrošiti oko 500.000 KM", kaže Amir Zukić, glavni tajnik SDA.

Sličan plan utroška sredstava u kampanji imaju i u SDS-u. Zorica Mihajlova, zadužena za financije SNSD-a, navodi da će se i ova stranka u svakom slučaju kretati u zakonskim okvirima.

Za razliku od ove tri političke stranke, u SBB-u BiH bit će malo "šire ruke" prema samima sebi, pa su, barem prema tvrdnjama iz ove stranke, na kampanju planirali potrošiti pola od dopuštenoga limita, koji u njihovu slučaju iznosi oko dva milijuna KM.

Kada je riječ o SDP-u, koji je, prema podacima SIP-a BiH, u 2013. imao najviše prihode, oko četiri milijuna KM, iz ove stranke navode da se odriču dijela bilboard-kampanje.

"Mi smo postali brend s najracionalnijim utroškom sredstava, a i ovoga puta to će biti minimalna sredstva", kaže predsjednik HDZ-a 1990. Martin Raguž.

HDZ BiH još ne zna koliko će potrošiti u izbornoj kampanji.

Preko oglasa prodaje glas na izborima za 200 KM

Uz političare, svoje kampanje su izgleda počeli i građani. Tako je jedna osoba na mrežnoj tržnici pik.ba objavila oglas kako svoj glas na listopadskim izborima prodaje za 200 maraka.

Nezavisne novine

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari