Milijuni za financiranje kampanje

ljubuski.info

Već su krenule pripreme za predstojeće Opće izbore u BiH te su stranke utvrdile proračune koje će izdvojiti u kampanji.

SDA je za ovogodišnje opće izbore planirala potrošiti, kako tvrde, tek jednu petinu zarađenih prihoda iz 2013. godine.
"Ne znam u ovom trenutku koliko će to točno biti sredstava, ali mislim da ćemo potrošiti oko 500.000 KM", kaže Amir Zukić, glavni tajnik SDA.

Sličan plan utroška sredstava u kampanji imaju i u SDS-u. Zorica Mihajlova, zadužena za financije SNSD-a, navodi da će se i ova stranka u svakom slučaju kretati u zakonskim okvirima.

Za razliku od ove tri političke stranke, u SBB-u BiH bit će malo "šire ruke" prema samima sebi, pa su, barem prema tvrdnjama iz ove stranke, na kampanju planirali potrošiti pola od dopuštenoga limita, koji u njihovu slučaju iznosi oko dva milijuna KM.

Kada je riječ o SDP-u, koji je, prema podacima SIP-a BiH, u 2013. imao najviše prihode, oko četiri milijuna KM, iz ove stranke navode da se odriču dijela bilboard-kampanje.

"Mi smo postali brend s najracionalnijim utroškom sredstava, a i ovoga puta to će biti minimalna sredstva", kaže predsjednik HDZ-a 1990. Martin Raguž.

HDZ BiH još ne zna koliko će potrošiti u izbornoj kampanji.

Preko oglasa prodaje glas na izborima za 200 KM

Uz političare, svoje kampanje su izgleda počeli i građani. Tako je jedna osoba na mrežnoj tržnici pik.ba objavila oglas kako svoj glas na listopadskim izborima prodaje za 200 maraka.

Nezavisne novine

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari