Širokobriješki HDZ preko Ivana Brkića i R. Luburića ruši Barbarića, Mišetića i HDZBiH Ljubuški

slavlje

Ljubuški je na koljenima, no ni Široki Brijeg nije daleko, a naša Zapadnohercegovačka županija je u stanju kakvom je Ljubuški bio prije pola godine. Znači isto joj se piše, a ako ne vjerujete u to, očekujte za nekoliko mjeseci nesagledive posljedice koje će razuvjeriti i najnepismenije podupiratelje propasti.

Definitivni obračun u lokalnoj i županijskoj organizaciji HDZ BiH

Prema informaciji od izvora iz HDZ BIH započeo je pravi obračun među genijalcima u Ljubuškom i ZHŽ, koji su Ljubuški i ZHŽ precizno kazano unakazili u svakom pogledu.

Na lokalnoj razini to je sukob između Ivana Brkića i Nevenka Barbarića, u kojem Brkića "zastupa" Radoslav Luburić ministar financija ZHŽ nagrađen za učinjeno prvom pozicijom na listi za federalni parlament.

Općina Ljubuški je ostala bez novca zbog ovrha njenih računa, stanja u JKP i nitko ekonomski pismen, zbog milijunske dubioze, ne može kazati koliko dugo će trebati za rjepvanje problema.

Od 6.000.000 KM kredita, koje je nedavno digla ZHŽ, Ljubuški bi trebao dobiti nešto više od 200.000 KM, za subvencioniranje prijevoza učenika, ali to načelniku Barbariću nije dovoljno. On traži puno više, jer općinske financije imaju strahovitu rupu koja samo guta.

Čitatelj treba znati da to guta politika, koja se financira kroz prenapuhane račune, pa su općinske i županijska blagajna postale njoj svrha, a ne narod i njegove potrebe. Tih lokalnih i županijskih genijalaca je napretek, sve genijalniji od genijalnog. 

Ivanu Brkiću, doznajemo, ne odgovara ni "iznuđena" ostavka Josipa Brkića na mjestu direktora JKP Ljubuški, iz dva razloga: jer nije za uzimanje djelatnosti vodoopskrbe od ovog poduzeća, jer se time otvara brisani prostor za otkrivanje nezakonitih radnji kojih je ovo poduzeće prepuno.

Tako će Nevenko Barbarić biti pravi Pedro, preko čijih će se leđa prebiti svi problemi općine, a i neki u županiji. Ako pregledate izvještaje Ureda za reviziju F BiH od 2005. godine, koje ova institucija, zbog kriminala u županiji, radi neprekidno, vidjet će te krug novca prema privatnim poduzećima.

Je li samo Barbarić za sve kriv?

Problem je u tome što je Barbarić, kao načelnik općine, sve potpisivao, a točno je da su se odluke donosile u uskim stranačkim krugovima u kojima Ivan Brkić uz pomoć osoba iz Širokog Brijega i Gruda od 2000. godine vodi glavnu riječ u Ljubuškom. Tko bi to rekao?

On je dugogodišnji ministar financija, koji nikada nije, pri isplati plaća, isplatio doprinose, igrao je glavnu ulogu u organizaciji slučaja Nativa, čija je dokumentacija prolazila Vladu ZHŽ, involviran u izgradnju vodovodnog prstena i dugi niz godina vedrio i oblačio u zapošljavanju u općini. Jedan od najvećih primjera je zapošljavanje u Zavodu za mirovinsko osiguranje ZHŽ, gdje je njegova riječ bila zadnja.

Danas je duboko, po sustavu spojenih posuda, umrežen s prvim ljudima iz Širokog Brijega, te s Draganom Čovićem. U tom srazu Barbarić nema što tražiti, jer je on dijete Brkićeve politike koje nije uspjelo nadmašiti svog učitelja.

U Ljubuškom se vode istrage, ne bilo kakve, već jako ozbiljne protiv Nevenka Barbarića i Zdravka Borasa (završena istraga), kojeg opet "prati" Brkićev čovjek Ivan Jelčić - Gira. I Brkić je u aferi fabusovih diploma bio istraživan, ali njegova prijava je nestala u ladicama zaštitničke politike.

Iz Širokog Brijega, od strane Predraga Kožula ,dolaze izjave, kako će Ljubušaci biti pometeni na listama. U ovom se gradu priprema "izborna mašinerija" koja treba kompenzirati rezultate u drugim općinama, kako bi HDZ BiH ostao neprikosnoven.

Jadna je županija u kojoj se gorivo "žica", nemilice troši novac na reprezentaciju, razne troškove i njome ne upravlja u interesu naroda, socijalni problemi eskaliraju, poduzeća se uništavaju, a nitko ne odgovara. Naprotiv, izvršitelji bivaju nagrađeni, kao naš Ljubušak Ivan Brkić, koji, s beneficijama, prima plaću od 9.900 KM

Poražavajuća je činjenica da zapravo jako mali broj ljudi mlati s općinom Ljubuški i ZHŽ, a još manje ih istinski podržava u tome.

T.B.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari