Izvješće sanitarne inspekcije po nadzoru ugostiteljskih objekata

Nakon prvih analiza zatečenog stanja može se konstatirati da su opći sanitarno-tehnički i higijenski uvjeti u većini objekata usklađeni sa pozitivnim zakonskim propisima.

Ovo znači da su prostor, oprema i uređaji funkcionalni, uredni, čisti i da se redovito održavaju te da se vodi računa o dobroj higijenskoj praksi u preko 85% pregledanih objekata.

To nije slučaj i sa obavljenosti zdravstvenih pregleda uposlenog osoblja. Naime u momentu kontrole na radnim mjestima zatečeno je 226 djelatnika, od toga ih je 114 obavilo zdravstveni pregled, što se utvrdilo uvidom u sanitarne iskaznice, dok ih 112 nisu obavili zdravstvene preglede onako kako je to predvidio Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Ugostitelji u čijim objektima su detektirani nedostaci morati će nedostatke otkloniti. U protivnom će inspektori biti prisiljeni poduzeti zakonom predviđene sankcije, uključujući i zatvaranje objekta.

Naglašavamo da se većina ugostitelja trudi svoje poslovanje uskladiti sa dobrom higijenskom praksom te s tim u svezi zaslužuju sve pohvale.

Ova faza kontrole provodi se na način vizualnog pregleda. Druga faza kontrole sanitarno-higijenskih uvjeta i zdravstvene ispravnosti živežnih namirnica, koju ovom prilikom najavljujemo, provoditi će se na način da će se uzimati uzorci namirnica za laboratorijsku analizu zdravstvene ispravnosti ali također će se uzimati i brisevi za određivanje mikrobiološke čistoće radnih površina, postrojenja, opreme, uređaja kao i ruku uposlenih djelatnika.

Cilj ove akcije je uvođenje objekata koji rade bez odobrenja za rad „u sustav“, radno-pravna zaštita zaposlenih djelatnika, kao i u konačnici, zaštita krajnjeg potrošača, odnosno konzumenta, tako da će ova akcija trajati kontinuirano do potpunog zakonitog uređenja ove oblasti.

Izvješće o obavljenim inspekcijskim pregledima za prva dva tjedna:

  • Inspekcijske preglede obavljalo ukupno inspektora 14
  • Ukupnan broj preglednih subjekata 160
  • Broj subjekata koji su imali odobrenje za rad 118
  • Broj subjekata koji nisu imali odobrenje za rad, tj. koji su radili „na crno“ 42
  • Ukupan broj kontroliranih djelatnika 226
  • Broj djelatnika koji je imao urednu radno - pravnu dokumentaciju 144
  • Broj djelatnika koji nije imao urednu radno - pravnu dokumentaciju, tj. koji su radili „na crno“ 82
  • Broj djelatnika koji su imali potrebitu sanitarnu knjižicu 114
  • Broj djelatnika koji nisu imali potrebitu sanitarnu knjižicu 112

Uzorkovanje sirovina i gotove hrane, te briseva u kuhinjama je također u tijeku, a očekivani rezultati pomoći će u donošenju konkretnijih zaključaka temeljem kojih će se planirati daljnje poduzimanje upravnih radnji u cilju postizanja što učinkovitijih rezultata po predmetnoj akciji. Posebno naglašavamo kako spomenuti pojačani nadzor, između ostalog, ima za cilj osigurati zdravstveno ispravne namirnice u lancu prehrane u predmetnim objektima.

Uprava za inspekcijske poslove ŽZH

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari