Zlatko Javorko Mišetić: Moj život je trčanje

ljubuski.info

Neki će reći ovakav je neki onakav je ali moj život je trčanje i ja sam najsretniji čovijek na svijetu kad trčim. Prekrstim se i zovnem Boga u pomoć i krenem trčati- rekao je poznati zaljubljenik i sudionik raznih utrka po BiH i Republici Hrvatskoj Zlatko Javorko Mišetić iz Grabovnika kod Ljubuškog...

Vjerujemo da su mnogi žitelji Hercegovine i Dalmacije bar jednom negdje sreli ovog kontroverznog 61-godišnjeg trkača maratonca kako ga svi u ovim krajevima nazivaju. Zlatko je svoju sklonost otkrio u 45. godini života kako nam je rekao kad je istrčao svoju prvu utrku, mini maraton Polog-Široki Brijeg. Zanimljivo je svakako napomenuti da je on sudjelovao u svim kasnijim utrkama na ovoj relaciji. Utrka je organizirana kao sjećanjena zaustavljanje tenkova JNA u Pologu.

"To je bila moja prva utrka koje ću se uvijek sjećati, a onda su uslijedile brojne utrke, neznam im ni broja, po Hercegovini i Hrvatskoj. Imam kući 110 medalja, 70 pehara i pedesetak zahvala i priznanja od raznih organizatora utrka. Trčao sam pedeset utrka za generala Gotovinu u svim krajevima Hrvatske, mnoge humanitarne utrke na koje se redovno odazovem. U zadnje vrijeme se spremam i za biciklističke humanitarne utrke kojima se obilježavaju važni datumi iz Domovinskog rata i slične stvari. Želja mi je odvoziti Ljubuški-Split-Ljubuški i tražim sponzora koji bi mi omogućio pratnju, ništa više" - priča nam Zlatko, dodajući da svakodnevno prošeta ili odvozi malo okolo po Hercegovini.

Upitali smo Zlatka za zdravlje i može li organizam podnijeti sve te napore i čime se prehranjuje?
"Dobrog sam zdravlja, tlak uredan a što se tiče prehrane ja sam vegeterijanac i ne jedem meso. Jedem najviše povrće i tjesteninu. S tom hranom osjećam se odlično. Na svim utrkama u svojoj dobnoj kategoriji sam redovno prvi i primam nagrade. Jedan gospodin iz Splita koji je također trkač i mojih je godina gdje se god susretnemo na utrkama me novčano nagradi iako ga ja redovno pobjedim", kroz smijeh priča Zlatko.

Na kraju našeg razgovora Zlatko nam otkriva da će na godišnjicu smrti svoje žene Javorke voziti biciklom od mostarske bolnice do svojeg Grabovnika. Kaže, volio bi imati svoju trkačku monografiju u kojoj bi bilo zabilježeno puno lijepih trkačkih uspomena. Također nam otkriva da su najbolji sponzori Širokobriježani i da ga u tom kraju svi vole i cijene.

Ako želite Zlatko će vam istrčati i trke za svadbena veselja, do kuće mladenke ili obratno, i sve druge prigode... samo ga kontaktirajte na broj 063 147 612.

Ivan Ramić [ abcportal.info ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari