Danas isplate rodiljnih naknada?

ljubuski.info

Rodiljna naknada za srpanj 2013. godine nezaposlenim majkama u Zapadnohercegovačkoj županiji trebala bi biti uplaćena danas. Kako doznajemo iz izvora bliskih Vladi ZH županije biti će izvršena uplata još rodiljnih naknada za još dva zaostala mjeseca.

U prošlom tjednu rodilje su dobile porodiljne naknade za tri mjeseca, a danas će za još dva, tvrdi naš izvor iz Vlade ZHŽ-a. Radi se o rodiljnim naknadama za nezaposlene majke u iznosu od 100 konvertibilnih maraka mjesečno, što znači da će majke koje nemaju posao danas na svoje račune dobiti po još 200 maraka. Ovaj potez Vlade ZHŽ-a još je jedan pokazatelj kako je uveliko krenula kampanja za predstojeće opće izbore u BiH. Naime, isti izvor tvrdi kako je Vlada ZHŽ-a na čelu sa Zdenkom Ćosićem prije nešto više od desetak dana digla kredit od 6 milijuna konvertibilnih maraka kako bi mogla kupiti socijalni mir u ovom vremenu do izbora.

Tako su posljednjih dana isplaćene i socijalne naknade obiteljima i potrebitim samcima, a koje kasne više od godinu dana. Iz svega je vidljivo kako se u posljednja tri mjeseca mandata ova Vlada koja je napravila najveća zaduženja dosad i pokazala najmanje osjetljivosti prema socijali ista pokušava prikazati sposobnom.

Postavlja se pitanje gdje su nestali novci koji su u proračunu za 2014. godinu uredno planirani za socijalne naknade kao i za rodiljne naknade. Izgleda kako pojedinci u Vladi misle da će na ovaj način ponovno kupiti povjerenje građana u ovoj županiji, te kreditnim sredstvima osigurati sebi ponovno ministarske fotelje.

M. Gavran [ dnevno.ba ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari