Boljitak se i dalje zalaže za zaštitu domaće proizvodnje

ljubuski.info

Županijska organizacija Narodne stranke Radom za boljitak Zapadnohercegovačke županije, sinoć je u Širokom Brijegu održala redovitu sjednicu, na kojoj se razgovaralo o aktivnostima koje stranka provodi na terenu, te o ostalim aktualnim temama.

Na sastanku, kojem je nazočio i predsjednik stranke Mladen Ivanković Lijanović podnesena su izvješća o radu, te su dogovorene i sljedeće aktivnosti članova stranke i simpatizera koje je potrebno sprovesti do početka službene kampanje.

Na dnevnom redu sjednice našlo se i izvješće Jerke Ivankovića Lijanovića, dopremijera i federalnog ministra poljoprivrede koji je članove županijske organizacije izvijestio o rezultatima rada Ministarstva, koje je uspjelo znatno povećati poticaje što u pojedinim stavkama seže od 50 pa do čak 100 posto povećanja. Unatoč tome što se vrši opstrukcija i pritisak od strane političke konkurencije, činjenice su neumitne i govore sljedeće. Tako na primjer, poticaji na proizvodnju kravljeg mlijeka povećani su sa 0.16 KM po litri na 0,30 KM po litru mlijeka. Proizvođači koji se bave tovom junadi iz domaćeg uzgoja više ne dobijaju 300 KM po grlu nego duplo, tj.600 KM. Još vidljivije povećanje je u uzgoju rasplodne stoke (ovaca i koza) gdje su poticaji s 15 KM, povećanni na 40 KM po grlu. Uvedeni su i poticaji za proizvodnju voća (šljiva, jabuka, krušaka, breskvi, nektarina, trešanja, višanja, smokava, marelica i maslina) koji do sada nisu poticani.

Također na sastanku su izneseni podaci Federalnog zavoda za statistiku koji nedvosmisleno pokazuju kako je ukupna poljoprivredna proizvodnja u Federaciji BIH u 2013 godini veća za 24.9 posto u odnosu na 2012. godinu, čime smo pokazali da se Narodna stranka Radom za boljitak snažno zalaže za zaštitu domaće proizvodnje djelima a ne samo riječima. Boljitak će i dalje štititi sve ono što je proizvedeno od srca i što se stoljećima stvara na našoj rodnog grudi kako se mladi ljudi ne bi iseljavali, na što su prisiljeni zbog nemogućnosti pronalaženja radnog mjesta.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari