Grbavac: Opet ćemo imati momčad za vrh bh. rukometa

ljubuski.info

Za ponedjeljak je zakazana prozivka i početak priprema ljubuškog Izviđača koji je u tekućem prijelaznom roku angažirao tri igrača, pivota Josipa Čuturu (Zrinjski), desnog vanjskog Matea Rodina (Čapljina) i vratara Marka Ivankovića (Međugorje), ali je njihovo pravo pojačanje trebao predstavljati povratak u matični klub bh. A reprezentativca Josipa Perića (22), što je još uvijek vrlo neizvjesno.

"Perić je otišao na probu u mađarski Veszprem pa sve ovisi od toga hoće li proći ili ne, a što ćemo znati sutra", rekao je jučer trener Izviđača Zdenko Grbavac.
"Ukoliko Perić prođe i potpiše ugovor vjerojatno ćemo tražiti rješenje izvan zemlje, jer je kod nas prošao prijelazni rok. Moramo pronaći neku alternativu, ali u ovom trenutku ne razmišljamo o tome, jer jednostavno čekamo što će biti s Perićem", dodao je.

Veszprem je trenutačno jedan od moćnijih europskih rukometnih klubova, slobodno bismo ga mogli svrstati u Top 5, a mladi i vrlo talentirani Ljubušak još uvijek bez nužnog iskustva za tu razinu.
"Ukoliko potpiše za Veszprem, to će vjerojatno biti neka posudba, jer je on ipak još "zelen" za tako jak klub, pogotovo što su im ostala dva srednja beka iz prošle sezone, Carlos Ruesga i Chema Rodriguez, s tim da su doveli i mađarskog reprezentativca Matu Lekaia. Dakle, faktički imaju tri srednjaka koji su isti tip igrača, a gdje bi Perić bio četvrti. Ne vidim ni potrebu Vezsprema da ga angažira iako Perić ima svojih kvaliteta, tako da i ukoliko potpiše ugovor to će, po mom mišljenju, vjerojatno biti posudba", rezonirao je Grbavac.

Izviđač je dobio tri nova igrača, a nedostajat će im ozlijeđeni Ante Grbavac i Ivan Miličević.
"Ta tri igrača su momci koji tek trebaju napredovati pa da ih ne smatram pojačanjima, ali mislim da imaju perspektivu", kaže trener Skauta.

Momčadi već za par dana kreću pripreme.
"Radit ćemo na bazičnom dijelu do 15. kolovoza, potom 17. idemo na turnir u Visoko gdje će sudjelovati šest momčadi. Onda bi trebali odigrati dvije prijateljske utakmice s Metkovićem i Splitom, da bi onda organizirali i naš turnir Ljubuško ljeto. Već prvog vikenda u rujnu bi trebalo započeti prvenstvo", pojašnjava Grbavac.

Tamo će Izviđač, kao i uvijek, igrati važnu ulogu.
"Mislim da će kvaliteta lige biti jednaka prošlosezonskoj, odljev igrača u inozemstvo nije bio prevelik, a ono što može biti prednost je činjenica da su klubovi uključili dosta mladih rukometaša prošle sezone, a koji sada imaju nešto više iskustva. Mislim da bismo mi trebali biti najmanje na razini iz prošle godine bez obzira što je otišao Vidović, ozlijeđeni su Miličević i Grbavac, a upitan Perić. S dobrim radom ćemo napraviti ekipu koja će se opet pitati o vrhu bh. rukometa", zaključio je Zdenko Grbavac.

Premier liga vjerojatno s 14 klubova

Zasad je dosta nepoznanica kada je u pitanju Premier liga s obzirom na njezin sastav. Naime, najvjerojatnije bi mogao biti zaleđen status Slogi iz Doboja i Maglaju na godinu dana, a s obzirom da se radi o klubovima čije su dvorane i infrastruktura pretrpjele veliku štetu u poplavama. S druge strane njihovim igračima će se vjerojatno omogućiti da idu na posudbe u druge klubove. Tako bi Premier liga u sljedećoj sezoni vjerojatno brojala 14 klubova. Što će u RS-u BiH odlučiti o tome koliko će klubova ispadati iz natjecanja, tek ćemo vidjeti.

Ersan Bijedić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari