Uredba o članarinama u turističkim zajednicama proglašena neustavnom

izjava

Ustavni sud FBiH, odlučujući o zahtjevu dopremijera FBiH i ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Jerke Ivankovića Lijanovića za utvrđivanje ustavnosti Zakona o turističkim zajednicama i promociju turizma u FBiH te Uredbe o članarinama u turističkim zajednicama, donio je presudu u korist argumentacije dopremijera i ministra Ivankovića Lijanovića, podnositelja zahtjeva.

"To je zakon koji je donesen na neustavan način, zakon koji dugi niz godina svoje primjene nije dao odgovarajuće efekte u turizmu. Turističke zajednice su služile, čast izuzecima, kao svrha same sebi. Enormna sredstva koja su svi privredni subjekti izdvajali za turističe zajednice, isto tako nisu, zbog neustavnog zakonskog rješenja, dala zadovoljavajući efekt.

Očekujem da će Federacija BiH, zajedno sa kantonima, doći što hitnije, do novog zakonskog rješenja koje će biti u funkciji razvoja turizma i organizacije turističkih zajednica i do njihovog financiranja i reguliranja na jedan daleko kvalitetniji način nego što je to bilo do sada", izjavio je Jerko Ivanković Lijanović nakon današnjeg prispijeća presude u Kabinet dopremijera.

Presudu Ustavnog suda FBiH možete preuzeti kao prilog članku.

PrilogVeličina
PDF icon Presuda Ustavnog suda FBiH1.4 MB

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari