Ćutuk i ostali radili po nalogu stranke i ostali "neraspoređeni"

en face

Poznati poljoprivrednik Miro Ćutuk, zastupnici Skupštine ŽZH: Primorac, Čolak i Markotić, četiri su godine radili kako je stranka nalagala, četiri su godine bili oličenje odanosti HDZ-u BiH, da bi kao takvi bili potrošeni i nestali sa političke scene, da malo ublažimo pa kažemo, ostali su "neraspoređeni".

To je jedna od tema o kojoj se govori u Ljubuškom, ne zbog političkog učinka ili veličine dotičnih zastupnika, već zbog ljudske dimenzije, koja u politici u kojoj glavnu riječ vode društveni negativci i osobe sasvim drugačijeg shvaćanja vlasti, demokracije i društva, stvarajući podobnike i vozajući ih prema potrebi "služenja".

U toj snažnoj stožernoj stranci HDZ BiH, ali više-manje i u svim drugim strankama, pamet je podijeljena prema razinama i svatko po tim razinama jede od kolača, koliko je njegovoj poziciji dopušteno. Ako netko "pojede" više, taj ne valja, postaje pravi konkurent, a ako "pojede" manje, onda je za ostale nesposoban i glup. Doći do neke veće pozicije pitanje je zasluga iz "odanosti".

Vratimo se zastupnicima HDZ BiH, koji su nezadovoljni nakon "sviranja" po notama stranke. Nisu četiri godine bili aktivni u Skupštini ŽZH, već kao mnogi drugi, samo stranački fikusi, a dobili su po dvije tisuće glasova birača da rade za opće dobro, a oni im uzvratili šutnjom, jer je to od njih stranka tražila. Rad Vlade i Skupštine ŽZH u sadašnjem sazivu je prava katastrofa.

Rad HDZ BiH je toliko negativan da nas je, prema financijskim pokazateljima i uništavanjem zakonske regulative, vratio 10 godina unatrag, na razinu nedemokratskih društava. Izvršna i zakonodavna vlast funkcioniraju kao da zakona nema.

Prije nekoliko dana smo spomenuli Anitu Markić predstojnicu Ureda za zakonodavstvo. Nije ona samo svojim neradom i "previdima" pomogla ministru Zdravku Borasu – Bradi da od MUP-a napravi instituciju u kojoj se zakon ne poštuje, već "previda" je bilo još mnogo. Zbog toga institucije i županija stagnira, a Anita Markić ide na federalnu listu.

Miro Ćutuk je borac za prava poljoprivrednika, ako bi se lagali. On se četiri godine borio za smanjenje njihovih prava, a HDZ BiH, točnije predsjednik Skupštine Ante Mišetić – Sova, ministar Radoslav Luburić, premijer Zdenko Ćosić i ostala vrhuška HDZ BiH su upravo to tražili da se smanje poticaji za čak 40% ispod zakonske norme. Ćutuk je odradio što je stranka tražila, poljoprivrednici su ostali bez novca, kojeg su političari potrošili kroz lažno prikazivanje potrošnje goriva (da je samo to) i ostaloga, ali isto tako Ćutuk je "izvisio".

Zanimljivi su poljoprivrednici, koji veličaju te prve ljude iz HDZ BiH, koji rade protiv njih.

Zdenko Ćosić, čovjek koji bi trebao publicirati propast županije je prvi na listi, Luburić ode na federalnu listu, Mišetić pokunjen sedmi na županijskoj, a vrhuška trlja ruke.

E pa stvarno zanimljiv je mentalni sklop tog jadnog hrvatskog čovjeka.

I na kraju, dotaknimo se lokalne razine općine Ljubuški, koja je pravi pokazatelj jada što ga vlast čini i ostavlja iza sebe. Načelnik općine Nevenko Barbarić umjesto Ćutuka na listu postavlja svog kućnog prijatelja Sandu Matića u kojeg ponekad kopa krompir, a umjesto sadašnjeg ministra MUP-a gura novog Zdravka Borasa iz Otoka, svog kućnog prijatelja živopisnog životopisa, jer je prvi Boras zaglavio.

I kada pogledate to društvo, sve junak do junaka, onda zaključite da nije slučajno što nam se sve ovo događa.

To je prava politička psihijatrija.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari