Pet manjih hrvatskih stranaka samostalno na izborima

križić

Predstojeći opći izbori u BiH, već sada je evidentno, dovest će do ujedinjenja i nestanka nekih manjih političkih stranaka koje su odlučile nastupiti u većim koalicijama.

Posebno se to odnosi na stranke s hrvatskim predznakom koje će se naći u jednome bloku, dok će još dvije veće političke stranke HDZ 1990. i HSP BiH nastupiti na izborima, dok se novouspostavljena Hrvatska republikanska stranka odlučila na samostalan izlazak na izbore u Hercegovačko-neretvanskoj, odnosno županiji Zapadnohercegovačkoj.

Istodobno, Hrvatska neovisna lista, koju je utemeljio bivši član HSP-a BiH Josip Perić, prijavila se za izbore u nekoliko županija, jednako kao i Hrvatska seljačka stranka Stjepana Radića koja većeg utjecaja ima u Srednjobosanskoj te Hercegbosanskoj županiji.

Osim za člana Predsjedništva, kao nova stranka na političkoj sceni Hrvatski savez HKDU - HRAST, prijavila se za sudjelovanje na izborima na više razina vlasti. Od hrvatskih stranaka na izborima će biti i Posavska stranka koja je najveći rezultat ostvarila izborom zastupnika u posavskoj županijskoj Skupštini.

Zoran Krešić [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari