Budimir: Nisam učinio kazneno djelo i uložit ću žalbu na presudu

ljubuski.info

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir izjavio je da će uložiti žalbu na presudu Općinskog suda u Sarajevu, koji ga je osudio na šest mjeseci uvjetno na rok kušnje od godinu dana za nedozvoljeno nabavljanje, držanje ili nošenje oružja.

"Iako ovakva presuda ne proizvodi nikakve pravne posljedice, a briše se nakon godinu dana iz kaznene evidencije ukoliko ne počinim kazneno djelo, obzirom na to da smatram kako nisam počinio kazneno djelo, na ovu presudu uložit ću žalbu" kazao je Budimir.

Pojasnio je da predmetni pištolj nije nelegalno oružje, već poklon Ministarstva obrane za koji je posjedovao dozvolu za držanje i nošenje oružja, što je i sud utvrdio. Ministarstvo obrane nadležno je za izdavanje vojnim osobama takvih dozvola.

"Činjenica je da za taj pištolj kalibra 6,35 mm, a koji spada u kategoriju isključivo obrambenog oružja malog kalibra, nisam posjedovao dozvolu Ministarstva unutarnjih poslova, ali sam uvjeren kako to nije krivično djelo, već eventualno prekršaj, a u županiji u kojoj živim u vrijeme oduzimanja pištolja zakon je ovu radnju tretirao kao prekršaj, čak i kada je oružje nelegalno nabavljeno, što u mom slučaju nije" dodao je Budimir.

"Cjelokupna javnost u BiH svjesna je da jedan veliki broj građana posjeduje takvo naoružanje kakvo sam i ja posjedovao, te stoga ovu prigodu koristim da svima uputim apel da u Ministarstvu unutarnjih poslova registriraju trofejno oružje ili oružje koje su dobili na poklon, a to do sada nisu uradili, misleći kako time ne krše zakon, što sam i ja smatrao" navodi se u izjavi za medije predsjednika Federacije BiH Živka Budimira koja je dostavljena iz Tajništva Ureda predsjednika FBiH.

Fena

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari