JKP Ljubuški: Boris Galić najavio istrage, pa stečaj povučen

ljubuski.info

Prije tri dana održan je sastanak radnika JKP Ljubuški s direktorom Josipom Brkićem i predsjednicom NO Marijanom Rašić. Sastanku je nazočio i odvjetnik radnika Ivan Herceg, priopćeno je iz JKP Ljubuški.

Radnike je interesiralo zašto je sada povučen zahtjev za pokretanje stečaja u JKP Ljubuški, kada se od strane uprave i općine Ljubuški toliko na njemu inzistiralo, za što je dana i suglasnost OV Ljubuški, točnije za to su bili vijećnici HDZ BiH i Mate Antić.

Radnici su priopćili da nije bilo valjanog obrazloženja za navedeno pitanje i da im je opet od strane uprave predloženo potpisivanje sporazuma za dugogodišnje plaćanje dugovanja od strane poduzeća.

Sudac Galić po pokretanju stečaja najavio istragu

Još na sudskom ročištu sudac Boris Galić je kazao kako će pokrenuti temeljitu istragu koja ima zadatak odgovoriti na pitanje – zašto je JKP Ljubuški propalo? Zapovjedio je uknjižbu cjelokupne imovine u vlasništvo JKP Ljubuški i da se dug prema Komunalnom Vrgorac prebaci na općinu, kako to govore i potpisani dokumenti između načelnika Nevenka Barbarića i Borisa Matkovića. Dug se popeo na 500.000 KM.

To je pravi razlog zbog čega se povukao zahtjev za pokretanje stečaja. Već ranije smo pisali da je stečaj neprovediv jer u stečaj vodii  općinu Ljubuški. Dug se popeo na višemilijunsku brojku i u ovom trenutku financijsko stanje općine Ljubuški je kaotično sa samo jednim izlazom o čemu ćemo pisati sljedeći tjedan.

Radnici traže ostavke i najavili obraćanje OV Ljubuški

Prema informaciji iz JKP Ljubuški radnici će se sljedećih dana pismom obratiti osnivaču, svim vijećnicima u OV Ljubuški i javnosti. Zatražiti će smjenu direktora Josipa Brkića, cijelog Nadzornog odbora i pokretanje pitanja odgovornosti za propast poduzeća i općine Ljubuški. 

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari