Živku Budimiru šest mjeseci zatvora za nedopušteno držanje oružja

ljubuski.info

Sanela Rondić, sutkinja Općinskog suda u Sarajevu danas je Živka Budimira proglasila krivim za nedopšteno držanje i nošenje oružja, te mu izrekla kaznu zatvora od 6 mjeseci koja neće biti izvršena ukoliko u roku od godinu ne počni novo kazneno djelo

Ona je iistakla kako ne stoji prigovor obrane, te da je prilikom pretresa izvršnog 26 travnja prošle godine kada je pištolj "Češka zbrojevka" sa 7 metaka od kojih jedan u cijevi pronađen u uredu predsjednika Federacije BiH, sve bilo zakonito.

"Tužiteljstvo je uspjelo dokazati da je optuženi počinio kazneno djelo navedeno u optužnici, a smatramo da će uvjetna osuda postići svrhu kažnjavanja. Sud nije našao otežavajuće okolnosti, dok je kao olakšavajuće uzeo u obzir da optuženi nije ranije osuđivan, da pištolj nije nabavljen na 'crnom tržištu', da je obiteljski čovjek, te njegovo korektno ponašenje tijekom suđenja", kazala je sutkinja Rondić obrazlažući presudu.

Živko Budimir i njegov branitelj Ragib Hadžić nisu nazočili izricanju presude kako su ranije i najavili, a to po zakonu i nisu bili dužni.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari