Narodno pozorište Mostar i Hrvatsko narodno kazalište Mostar potpisali memorandum o suradnji

ljubuski.info

Protekli tjedan su direktori JU Narodno pozorište u Mostaru Almir Mujkanović i Hrvatsko narodno kazalište Mostar Ivan Vukoja potpisali "Memorandum o suradnji" koji vam prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da su Javna ustanova Narodno pozorište u Mostaru i Hrvatsko narodno kazalište Mostar potpisali "Memorandum o suradnji", kao zalog budućeg zajedničkog djelovanja u pojedinim oblastima.

Memorandum se temelji na želji i namjeri ovih institucija za bližim i aktivnijim radom, kroz razmjenu predstava i eventualnu zajedničku produkciju istih, a sve poštujući profesionalnu i organizacijsku neovisnost Narodnog pozorišta i Hrvatskog narodnog kazališta.

Naime, stava smo da samo čvrstom suradnjom, kroz maksimalno iskorištavanje kadrovskih i tehničkih kapaciteta ovih ustanova, možemo publici ponuditi kvalitetan proizvod koji će produkcijski parirati najeminentnijim regionalnim teatarskim projektima; i k tomu biti svemostarski proizvod koji prepoznaje potrebe i ukuse domaće publike.

Također, memorandum je i polazna točka za formiranje zajedničkog stava prema osnivačima Gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu, s ciljem da se hitno zaustavi financijska degradacija ovih ustanova koje su neupitni nositelji kulturnog života ovog prostora.

Ovom prigodom iznosimo i usuglašen stav da Narodno pozorište i Hrvatsko narodno kazalište više ne prihvaćaju ignorantski odnos, koji već dulje vrijeme pokazuje Hercegovačko neretvanska županija/kanton prema ovim ustanovama te da će u skorije vrijeme poduzeti sva pravno dopuštena sredstva kako bi osigurali redovno financiranje.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari