Ćosić ne govori istinu, Tužiteljstvo ipak istražuje potrošnju goriva

ljubuski.info

Prije nekoliko dana smo objavili jedinstvenu informaciju da su premijer Zdenko Ćosić i ministri Ivica Ćorić i Zdravko Boras pod istragom Tužiteljstva ŽZH zbog sumnji u počinjenje krivičnih djela po pitanju još neviđene potrošnje goriva u službenim vozilima.

To je jučer u Večernjem listu pokušao opovrgnuti sam premijer Ćosić, ali izuzeti dokumenti i informacija, koju su od MUP-a ŽZH zabilježile državne institucije, govore da Ćosić ne govori istinu, što predstavlja još veći skandal do sada ne zabilježen u istražiteljskim institucijama u ŽZH.

Da budemo točni informaciju o istrazi oko sumnji u malverzacije oko potrošnje goriva je objavio Ured za reviziju F BiH, još prije nekoliko mjeseci, a taj dokument je potpisala Ismeta Junuzović rukovoditelj Sektora za financijsku reviziju. U njemu doslovno stoje informacije da je vozilo predsjednika Vlade ŽZH za samo jedan mjesec potrošilo 672 litra goriva. Tako je 9 puta u rezervoar uliveno gorivo, što predstavlja 74,66 litara za jedno ulijevanje.

Premijer Ćosić je po prvi puta u povijesti naftnih derivata uspio uliti u rezervoar više goriva nego u njega može stati.  

Uredu za reviziju F BiH informaciju je proslijedio MUP ŽZH u kojoj stoji da je oduzet veći broj dokumentacije koja se odnosi na točenje goriva u službena vozila po zapovjedi Županijskog tužiteljstva zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela.

Ova tema je čak bila dio neformalne diskusije na sjednici Vlade ŽZH i teško je povjerovati da premijer Ćosić ništa o tome nije znao.

U normalnim državama on bi trebao dati ostavku, ali kako kod nas je stanje, takvo kakvo jeste, onda je to teško očekivati.

Dobro bi bilo da predsjednik Vlade ŽZH sam objavi taj dokument, jer se nalazi u arhivi njegova kabineta.  

T.B.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari