HRS optužuje Vladu ZHŽ - Dokopali se vlasti pa nastavili s korupcijom

logo

Hrvatska republikanska stranka (HRS) optužila je Vladu Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) da obmanjuje javnost i pokušava sakriti 4 milijuna deficita ostvarenog u županijskom proračunu.

"Umjesto da prokažu koruptivnost i katastrofalne poteze prijašnje vlade, kako su obećavali pred izbore, aktualna županijska vlada nastavila istim smjerom", navodi se u priopćenju za javnost HRS-a.

U ovoj stranci tvrde kako revizorsko izvješće pokazuje kako je 2013. godine ostvareno više od 10 milijuna maraka deficita, a ne 6 milijuna kako tvrdi županijska Vlada.

"Zbog istog je netočno iskazan i akumulirani deficit koji je revizijom utvrđen u iznosu 44.866.541 KM i premašuje (vrijednost imovine) izvore sredstava za 18.222.347 KM, stoji u izvješću Ureda za reviziju FBiH. Također, prigodom isplate neto plaća nije vršena uplata pripadajućih doprinosa koji na datum bilance iznose 22.744.580 KM, od čega u 2013. godini 13.786.481 KM, što je suprotno Zakonu o doprinosima", upozoravaju Republikanci.

HRS dalje navodi kako je Vlada ZHŽ-a odustala od borbe protiv korupcije premda su se njezini članovi, pozivajući se na borbu protiv korupcije, "dokopali vlasti".

"Hrvatska republikanska stranka iskoristit će sve svoje resurse kako bi se stalo u kraj izjedanju kapitalne baze i uništavanju imovine ZHŽ-a. Za ovakvo neodgovorno gospodarenje netko će morati snositi sankcije, a nikako nećemo pristati na prebacivanju krivnje na nekoga 'trećega'. Naime, na takvu odgovornost, prije samog stupanja u vlast, pozivala se i ova Vlada", stoji u priopćenju.

HRS navodi i kako se političke elite moraju osvijestiti i okrenuti interesima stanovnika ZHŽ-a, a nikako pokazivati kako više vode računa o sebi, svojim osobnim i uskostranačkim interesima.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari