WHF: Novčane nagrade za najbolje kratke priče

ljubuski.info

Nagradni fond za kratku priča ovogodišnjeg West Herzegowina Festa bit će 1.000 KM, a najbolja priča bit će nagrađena s 500 KM, a drugo i treće mjesto podijelit će ostatak.

U ovogodišnjem žiriju novo ime je Milo Jukić, književnik iz Kreševa, koji je na Sarajevskom sajmu knjige proglašen najboljim urednikom ove godine. Pored njega, tu je Emir Imamović Pirke, bh. književnik sa šibenskom adresom, koji je prošle godine predsjedavao žirijem te Berislav Jurič, koji je ujedno i selektor književnog dijela festivala.

Natječaj za kratku priču raspisan je 10. lipnja i traje do 1. srpnja, a priča, koja ne smije biti ranije objavljena niti dio većeg proznog djela, može imati najviše 9.000 znakova.

Osim za kratku priču, West Herzegowina Fest, kao i do sada, raspisao je natječaj za glazbu i film. Glazbenici trebaju poslati najmanje tri autorske pjesme, a autori kratkih filmova svoje radove u trajanju isključivo do osam minuta. Autori najbolje pjesme bit će nagrađeni snimanjem pjesme u studiju te snimanjem spota, a autori filmova borit će se za kameru.

Festival će se i ove godine održati na staroj lokaciji u Širokom Brijegu od 31. srpnja do 2. kolovoza, a organizatori će naknadno objaviti detaljan program festivala.

Sve informacije o propozicijama natječaja možete pronaći na službenim stranicama Festivala.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari