Budimira podržava koalicija "Zajedno za promjene"

ljubuski.info

Šest stranaka potpisalo je koaliciju "Zajedno za promjene" i podržat će Živka Budimira za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, priopćeno je iz Stranke pravde i povjerenja.

Riječ je o koalicijskom sporazumu i zajedničkom nastupu na predstojećim Općim izborima u BiH i to Stranke pravde i povjerenja (SPP), Demokratske narodne zajednice BiH (DNZ BiH), Socijaldemokratske unije BiH (SDU BiH), Stranke penzionera-umirovljenika BiH (SP/U BiH), (Liberalno demokratske stranka (LDS BiH) i Stranke udruženih nezavisnih demokrata BiH (SUND BiH).

Kako se navodi u priopćenju, Stranka pravde i povjerenja (SPP), na čelu s predsjednikom SPP-a i Federacije BiH Živkom Budimirom, ovom koalicijom je jasno dala do znanja da aktivno i ozbiljno ulazi u najjaču utrku za člana Predsjedništva BiH i zagovara politički diskurs koji će potaknuti Bosnu i Hercegovinu na euroatlantskom putu.

"Cilj je razvoj Bosne i Hercegovine kao normalne države, cjelovito po svim njezinim dijelovima i integralno kao zajednice tri konstitutivna naroda i ostalih građana i nacionalnih manjina. SPP i partnerske stranke žele sa svim pozitivnim snagama u Bosni i Hercegovini širiti pozitivnu energiju i učiniti ovu zemlju dobrom za življenje i napredak svih njezinih naroda i građana", navodi se u priopćenju.

Iz SPP-a ističu kako su odlučni da za Opće izbore u BiH 2014. izađu zajednički sa strankama i politikama koje su slične njihovim temeljnim političkim i ljudskim stavovima i ciljevima te zajedničkim nastupom "poraziti degrativne snage u bosanskohercegovačkom društvu i državi BiH".

"Programski ciljevi su jasni i nedvosmisleni da želimo cjelovitu i nedjeljivu BiH koja bi trebala biti racionalnije uređena i imati jednog predsjednika a ne tri kao što je sada slučaj u Predsjedništvu BiH, te isto tako BiH treba imati Vladu BiH a ne Vijeće ministara BiH. Rješenja racionalizacije i administrativnog ustroja su poznata i unutarnja organizacija bi trebala biti tako postavljena da bude servis svim građanima, i nije važno hoće li imati 4, 5, 6 ili 7 multietničkih regija, nego je važno da kriteriji budu odraz ekonomske i zemljopisne opravdanosti", navode iz SPP-a.

U toj stranci smatraju jako važnim projekt zapošljavanja mladih i formiranje Fonda za zapošljavanje mladih koji je predložio Ekonomski tim, a čija sredstva bi se namirila iz privatizacije javnih poduzeća koja nisu strateški interes ovog društva i države.

"Tu prije svega mislimo na privatizaciju telekomunikacijskih poduzeća i drugih uslužnih poduzeća, osim onih elektroenergetskih koja su važna za razvoj države, od kojih bi se mogla osigurati sredstva za 80.000 novih radnih mjesta. Od tih novih plaća, bilo bi doprinosa za zdravstveno i mirovinsko osiguranje te bi se povisile mirovine za 20 posto, popravio standardi u školstvu, policiji i svim drugim ovisnicima o proračunu koji nisu samo potrošači proračuna nego njegovi aktivni sudionici, jer bez njih nema progresa društva, a niti napretka države", navodi se u priopćenju iz SPP-a.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari