Održana 23. Hodnja mira Humac - Međugorje

ljubuski.info

U utorak, 24. lipnja 2014., brojni hodočasnici sa svih strana svijeta sudjelovali su na 23. međunarodnoj hodnji mira Humac - Međugorje.

Oko šest sati međugorski župnik fra Marinko Šakota, obraćajući se hodočasnicima, pozvao je na sabranost da u molitvi i pjesmi mogu hoditi prema Međugorju.

Pred sami polazak Hodnje mira, humački gvardijan fra Velimir Mandić obratio se hodočasnicima: "Neka i ovaj vaš put bude doprinos hvali i slavi Bogu koji će dati mir svim ljudima na svijetu".

Uz molitvu i pjesmu u čast Kraljice mira, sudionici su pred međugorsku župnu crkvu sv. Jakova stigli oko 10 sati. Tom su prigodom sudionici Hodnje mira i drugi nazočni vjernici sudjelovali u pobožnosti klanjanja Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu i primili blagoslov s Presvetim.

Hodnja mira započela je 1992. u vrijeme kada je rat bjesnio i kada se hodočasnici nisu usuđivali doći u Međugorje. Skupina prijatelja Međugorja iz Europe i svijeta smatrala je da je nedopustivo da Međugorje bude zatvoreno za sve one koji žele moliti za mir, te su pješice, u molitvi, krenuli prema Međugorju da bi ovdje proslavili obljetnicu ukazanja. Hodnja mira, započeta ratne 1992. godine, nastavila se i nakon prestanka ratnih strahota, sve do danas.

Osim u Hodnji mira, hodočasnici su, tijekom dana, sudjelovali i u svetim misama. Sveta misa uočnica slavljena je u 19 sati na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova.

Glas naroda

Lijepa manifestacija , koju je pokrenuo nezaboravni fra Slavko BARBARIC ! Prije par godina , jedan clan komisije za priznanje Medjugorja , koju je osnovao Vatikan , hodocastio je i prepjesacio dvanaest kilometara , kolika po prilici duzina puta !...Inkognito !

Održana 23. Hodnja mira Humac - Međugorje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari