Suspendirana 23 službenika Uprave za neizravno oporezivanje

ljubuski.info

Uprava za neizravno oporezivanje BiH suspendirala je 23 službenika kojih sumnjiče za kaznena djela u akciji kodnog naziva "Pandora".

Nakon što je Sud BiH donio Rješenje broj: S1 2 K 014305 14 Krn 15, kojim su određene mjere pritvora za pet službenika UNO stekla se osnova za izricanje suspenzije sa radnog mjesta.

Zbog određivanja mjere pritvora suspendirani su Zdravko Cvjetinović, Janko Jovanović, Milanko Nikić, Miroslav Kragulj i Zoran Cvjetinović.

Također, Rješenjem Suda BiH Broj: S1 2 K 014305 14 Krn 14, za 18 službenika UNO određena je mjera zabrane, te je UNO u skladu s važećim Pravilnikom o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti zaposlenih u UNO pokrenula disciplinske postupke i izrekla mjeru suspenzije sa radnog mjesta za 18 službenika.

Suspendirani s radnih mjesta su Alija Mašić, Sveto Mijić, Ljubomir Vlajinić, Dragan Tomić, Dejan Pavić, Nermin Hrustić, Aleksandar Petrović, Hajrudin Muminović, Faruk Šušnjara, Danijel Stojčić, Boro Marjanović, Radan Kuzmanović, Mišo Novković, Veseljko Starčević, Edvina Ađulović, Dejan Nožica, Mirko Ivić i Josip Kovačević.

UNO u potpunosti podržava akciju kodnog naziva "Pandora" koju su proveli službenici Tužiteljstva BiH i SIPA-e. Stojimo na raspolaganju Tužiteljstvu BiH za bilo kakve dodatne materijale koji bi mogli pomoći u istražnim aktivnostima.

Neovisno o postupcima koji se vode pred pravosudnim organima u BiH, UNO će provesti disciplinske postupke u kojima će se utvrditi odgovornost svih službenika za eventualno nezakonito postupanje.

Podsjećamo da je UIO u cilju borbe protiv korupcije u svakom priopćenju upućenom javnosti uvijek pozivala sve građane i poreske obveznike da prijave svaku informaciju o utaji carine i PDV-a ili nezakonitom ponašanju službenika UIO. Taj poziv ponavljamo i ovom prilikom i napominjemo da se isti može uputiti besplatno na broj 080 02 06 07

UNO

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari