Vlada odlučila, a Skupština ZHŽ potvrđuje - JU Ljekarne odlaze u stečaj

ljubuski.info

JU Ljekarne ZHŽ odlaze u stečaj, to je odlučila Vlada ZHŽjoš prije dva tjedna na svojoj sjednici i uputila je Skupštini ZHŽ, kao osnivaču istih, da da suglasnost za pokretanje stečajnog postupka.

Kako HDZ BiH ima većinu u Skupštini, suglasnost će biti izglasana.

Dug ove javne ustanove premašuje 3 milijuna KM i njegova propast predstavlja dio upropašćavanja javnih poduzeća od strane političara na vlasti, koji su postavljali nesposobne osobe za njihove direktore, zapošljavali stranačke kadrove i što je najgore svi su bili samo menadžeri za vlastiti džep.

Trenutačno su, osim sukoba na relaciji oporba - vlast, počeli sukobi unutar vladajućeg HDZ BiH, gdje se traži odgovornost za propadanje ustanove, točnije svađaju se politički (ne)moćnici i osobe zadužene za upravljanje ustanovom.

Dugovi u Ljekarnama se gomilaju poodavno još od upravljanja HSP-om u njima, a kulminirali su u zadnje četiri godine, kada je započeto dovršeno.

Imovina u vlasništvu Ljekarni nije dostatna za pokrivanje dugovanja i trebali bi ju u sljedećem vremenu preuzeti vjerovnici.

Zanimljivo je da će suglasnost za pokretanje stečaja biti inicirana od strane predsjednika Skupštine ZHŽ Ante MIšetića, koji je na početku mandata kazao kako će HDZ BiH učiniti sve da se ZHŽ vrati stari sjaj. U tome je uspio, ako je sjaj crne boje. 

Stečajni upravitelj bi trebao biti Milodrag Petrović iz Ljubuškog.

Podatke o financijskom stanju ove institucije smo ranije objavili na portalu.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari