Obilježena 139. obljetnica Hercegovačkog ustanka

spomenik

U organizaciji Udruge mladih sela Dračevo "Hercegovac" održana je 139.-a obljetnica Hercegovačkog ustanka.

Program je započeo u 18 sati misnim slavljem u župnoj crkvi u Dračevu koje je predvodio župnik župe UBDM Dračevo don Vinko Raguž.

Kulturno umjetnički program nastavljen je na spomeniku žrtvama Hercegovačkog ustanka 1875.-1878. god na Kulini u Dračevu.

Nakon intoniranja "Lijepe naše" okupljene je u ime organizatora pozdravio predsjednik Udruge "Hercegovac" Dračevo Boško Raič.

Program je nastavljen čitanjem teksta o Mihi Ljubanu, jednom od vođa Hercegovačkog ustanka kojeg je čitala Željka Rajič. Osvrt na značenje Hercegovačkog ustanka za današnje stanje i položaj Hrvata u BiH dao je Željko Raguž, ravnatelj dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH koji je istaknuo da je pitanje vremena kada će ovaj važni povijesni događaj biti slavljen kao praznik u cijeloj BiH.

Program je nastavljen recitalom Marija Bunoze, nakon čega su članovi Udruge "Hercegovac" Dračevo položili cvijeće i zapalili svijeću za žrtve Hercegovačkog ustanka. U kulturnom dijelu programa nastupili su: HKUD Zora- Gorica Struge, HKUD Višići- Višići, HKUD Prenj- Dubrave.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari