Knjiga "Neprocjenjivo" nominirana za najbolju u protekloj godini

ljubuski.info

Godine 2012. utemeljena je godišnja nagradu za najbolje novoobjavljeno poetsko djelo na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku “Slovo Makovo/Mak Dizdar”. Nagrada se sastoji od skulpturalnog simbola i novčanog iznosa, a dodjeljuje je Grad Sarajevo u saradnji sa Fondacijom Mak Dizdar, Udruženjem pisaca BiH te PEN Centrom BiH. U konkurenciji nominiranih autora za ovogodišnje "Slovo Makovo" našla se i Ljubušanka Martina Mlinarević-Sopta sa svojom knjigom "Neprocjenjivo", te je ove godine nomirana kao jedina žena iz BIH.

Svi nominirani biti će predstavljeni kroz projekat Međunarodnih poetskih susreta “Slovo Makovo”, u organizaciji Fondacije Mak Dizdar. Tom prilikom biti će objavljena i antologija pjesništva svih nominiranih pjesnika. Na ovoj manifestaciji, koja će se održati 20. i 21. lipnja u Sarajevu i Mostaru sudjeluju:

Predrag Bjelošević, Almin Kaplan, Zilhad Ključanin, Martina Mlinarević Sopta (Bosna i Hercegovina), Mladen Lompar (Crna Gora), Sonja Manojlović, Tonko Maroević, Miroslav Mićanović (Hrvatska), Zoran Bognar, Zvonko Karanović, Vladimir Kopicl, Vladimir Tabašević (Srbija).

Kao poseban gost obje večeri nastupiti će proslavljeni glazbenik i jedan od najpoznatijih svjetskih svirača lutnje i klasične gitare - Edin Karamazov.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari