Upozorenje policije tijekom proslave sv. Ante

džepar

U četvrtak 12. i u petak 13. lipnja, u mjestu Humac, općina Ljubuški, održat će se proslava uočnice i blagdana sv.Ante.

Zbog očekivanog, većeg broja hodočasnika i vozila u četvrtak od 15:00 sati, pa sve do završetka javnog okupljanja (noću s petka na subotu) na području Humca bit će posebna regulacija prometa, prema sljedećem rasporedu:

  1. Od križanja ulica Bana Jelačića, sestara Milosrdnica i fra Rude Mikulića
    promet će biti obustavljen za vozila Ulicom fra Rude Mikulića, Ulicom fra Anđela Nuića kao i na samom trgu sv. Ante,
  2. Od križanja Jadranske ceste i Ulice fra Bonicija Rupčića promet će biti obustavljen za vozila cijelom dužinom Ulice fra Bonicija Rupčića,
  3. Od križanja Ulice bana Jelačića i Ulice fra Ljudevita Rupčića promet će biti otežan te molimo građane da koriste sporedne ulice i to Ulicu Fausta Vrančića, Ulicu Đure Baslera, Ulicu Ćire Truhelke, Ulicu Andrije Majića i Bučinsku cestu.

Povodom predstojeće proslave blagdana sv. Ante želimo građanima uputiti i nekoliko savjeta.

Proteklih godina, na proslavama blagdana sv. Ante kao i na drugim većim vjerskim proslavama, evidentiran je povećan broj krađa novčanika i ručnih torbi.

Stoga svim građanima savjetujemo da novčanike ne nose u zadnjem džepu hlača, te ukoliko novčanik nose u džepu savjetujemo da ga, po mogućnosti, nose u onom džepu kojeg se može zakopčati.

Građanima savjetujemo da ručne torbe ne odlažu na klupe, stolove ili na druga mjesta.

Također, primjećeno je da određeni broj građana u novčaniku, uz bankovne kartice, nose i ceduljicu s bankovnim PIN-om.
Evidentirano je nekoliko slučajeva u kojima su kradljivci, nakon krađe novčanika u kome su se nalazile bankovne kartice i cedulja s bankovnim PIN-om, na bankomatu s računa oštećenoga podizali novac.

Stoga građanima savjetujemo da zapamte PIN i da ga nigdje ne zapisuju, a ukoliko to moraju učiniti tada savjetujemo da cedulju s PIN-om ne drže u novčaniku, već na nekom drugom mjestu.

MUP ZHŽ

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari