U jučerašnjoj akciji uhićena dva Ljubušaka

kapuljače

U nastavku akcije 'Šetač', specijalci Federalne uprave policije jučer su uhitili petoricu osumnjičenih dilera droge među kojima i Ljubušaka zaposlenog u Graničnoj policiji RH u Metkoviću, kao i njegovog sugrađanina koji čuva zgradu županijske Vlade u Širokom Brijegu.

Zatekli su ih na spavanju u mjestu Bijača i Studencima, a jednog u okolici Čapljine kod kojega su inspektori FUP-a i našli više od pola kilograma marihuane. Samo na ovom području otkrili su više komada ilegalnih pušaka i pištolja, kao i streljiva.

Unosan posao

Inače, daje riječ o unosnom poslu pokazuje podatak da samo po kilogramu tzv. albanske marihuane, koja u BiH vrijedi oko 1200 eura, prenesenom u RH zarađuju više od 600 eura. Istodobno, ova akcija se odvijala i u ostalim dijelovima BiH.

U Trebinju ih je uhićeno 11, a u Foči četvorica, a kod njih je nađeno oko 57 kg marihuane namijenjene sarajevskom tržištu. Tom prilikom su uhićeni Vuk Vujović (31), Marko Dunder (28), te braća Miloš (26) i Marko Govedarica(28) iz Bileće.

Kako je rekao načelnik CJS Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević, policija je u mjestu Bukovica na magistralnoj cesti Foča - Gacko prinudno zaustavila tri vozila od kojih je jedno imalo ukradene diplomatske oznake.

Širom pretragom terena pronađene su dvije PVC vreće s drogom. Ova četvorka je tada puštena zbog nedostatka dokaza, ali su jučer ponovno uhićeni.

U akciji i helikopteri

"Služba za suzbijanje organiziranog kriminala i korupcije MUP-a RS, u suradnji s policijama Crne Gore i Hrvatske, provodi akciju kodnog naziva 'Šetač 2′, protiv međunarodne organizirane kriminalne skupine osumnjičene za neovlašteni promet opojnim drogama. Pretresi su na više lokacija na području BiH, koji se provode pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a u akciji sudjeluju i helikopterski servis RS" - potvrdila je glasnogovornica MUP RS Mirna Šoja.

Pretresi se vrše i na području Crne Gore i Hrvatske, a očekuje se, kazala je, lišavanje slobode većeg broja osumnjičenih osoba. U okviru ove akcije do sada je ukupno zaplije¬njeno 130 kg marihuane.

Jedan od uhićenih je i Davor Miličević, kod kojeg je pronađeno pola kilograma skanka. Inače, u proteklih šest mjeseci policijske agencije pratile su ovu kriminalnu skupinu koja je iz Crne Gore preko BiH skank prebacivala u Hrvatsku. U simuliranim otkupima i presretnutim transportima do sada je zaplijenjeno oko 150 kg marihuane.

Glas naroda

samo se progone dileri droge kad ide red na kriminal partije i korupciju despotizam i ostali kriminal vlasti
pitanje je dali ima išta legalno i pravno da nije namještaljka i lopovluk

U jučerašnjoj akciji uhićena dva Ljubušaka
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari