Čović: Mostar stolni grad Hrvata

za govornicom

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru u ponedjeljak navečer, u organizaciji Gradskoga odbora HDZ BiH Mostar, održana je svečana akademija na kojoj je obilježena 24. godišnjica osnutka Hrvatske demokratske zajednice BIH (HDZ BiH) u gradu na Neretvi.

Nakon intoniranja himne hrvatskoga naroda i minute šutnje za sve bivše članove HDZ BiH i hrvatske branitelje koji su položili svoje živote na oltar domovine nazočnima se obratio Slađan Bevanda, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar. Dodao je kako stranka danas u Mostaru ima više od 5000 članova, kako Mostar treba stabilnost i kako Mostar ne može biti grad-slučaj.

Predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH Dragan Čović je poručio kako se ne treba stidjeti činjenice da je Mostar stolni grad Hrvata, te kako će jednoga dana u ovome gradu biti smještene sve institucije Hrvata.
"Ovdje će biti sve institucije hrvatskog naroda jer većeg i boljeg nemamo" - naglasio je Čović.

Svečana akademija održana je s posebnim naglaskom na humanitarnu akciju prikupljanja donacija za poplavljena područja u Posavini, odnosno pomoć Hercegovine, Mostara i Gradskog odbora HDZ BiH Mostar Županijskom odboru HDZ BiH Posavske županije. Bevanda, Čović i ostali su poručili kako će Hercegovina nastaviti pomagati žrtvama poplava u Posavini.

Marko Karačić [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari