Ljubuški frizeri nisu zaboravili napuštene starice

ljubuski.info

Dom za stare i nemoćne 'Sv. Josip Radnik' na Bučinama u općini Ljubuški svakog prvog utorka u mjesecu postane poprište radosti, smijeha i veselja. Razlog tome jest posjet učenika drugog razreda Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića iz Ljubuškog, smjer frizeri. Ovi humani učenici su posebni gosti u ovom domu. Vesele im se svi, pogotovo štićenice kojima mladi Ljubušaci u njihove umirovljeničke dane unesu dozu mladosti i veselja.

Prvi utorak u mjesecu

Kroz cijelu školsku godinu, svakog prvog utorka u mjesecu, zajedno sa svojim profesoricama ovi učenici su u posjetu ovim staricama, koje ih uvijek dočekaju s velikim oduševljenjem.
Ovaj mjesec, budući da učenici završavaju sa školskom godinom, upriličen je posjet nakon kojeg će uslijediti pauza do rujna, odnosno do nove školske godine. Inače, u posjet dolazi oko desetak učenika, ali ovoga puta ih je bilo samo troje, jer drugi, kako su nam objasnili, nisu mogli upravo zbog činjenice da se bliži kraj školske godine, što zahtijeva intenzivnija ispitivanja i zaključivanje ocjena.

Bosiljka Herceg, Silvija Gavran i Stipe Šunjić, učenici II. e razreda, rekli su nam kako osim svoje nazočnosti ove starice uvijek počaste nekom sitnicom.

Pjevaju, plešu, mole

"Mi učenici II. e razreda kroz cijeli mjesec prikupljamo novac, od čega na kraju kupimo voća i grickalica i to uvijek donesemo ovdje njima. Na ideju je došla naša majstorica Jagoda Granić, koja je nama predložila da zajedno s njom posjetimo ove bake, mi smo to prihvatili i, evo, tako cijelu godinu", kazali su nam Bosiljka, Silvija i Stipe, dodajući kako im se od prvog dana ideja sviđala i uvijek se s veseljem vraćaju.

Kažu da uvijek razvesele bake, a druženje s njima, ističu, ispunjava i njih. Zajedno sa svojim prijateljicama treće životne dobi, kažu nam naši sugovornici, razgovaraju, pjevaju, plešu, a često i mole, tako da svaki ponovni susret obostrano očekuju s velikim nestrpljenjem.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari