Luka Kravić s dvanaest godina izdao svoju prvu knjigu

ljubuski.info

To što mu je tek 12 godina nije ga spriječilo izdati svoju zbirku pjesama. Dječak Luka Kravić, učenik 6. razreda OŠ Marka Marulića, jedan je u nizu talenata koji je iznjedrio ljubuški kraj. Radi njega i promocije njegove knjige "Vesele pjesmice" okupili su se brojni Ljubušaci kako bi mu pružili potporu u njegovom daljnjem radu i pisanju. Ravnatelj škole Davorin Medić ovom prilikom je izrazio zadovoljstvo što baš u svojoj školi ima ovako mladog i pametnog čovjeka koji već nešto stvara, dok je Lukin mentor Mate Grbavac kazao da ga je Lukina knjiga uspjela vratiti u njegovo djetinjstvo.

Povratak u djetinjstvo

"Ja sam svoju prvu pjesmu napisao negdje u 7. razredu, a naš Luka, evo, već u 6. napisao je knjigu. Ova nas knjiga vraća u čarobni svijet djetinjstva, a naše djetinjstvo je raj iz kojeg nas nitko istjerati ne može, jer se u svakom trenutku možemo tamo vratiti. Lukine pjesme su stilski razigrane i to se odnosi na duh onoga tko ih piše, prepoznajemo njegov pogled na život, ljude s kojima živi, okolinu i razne prigode. On je svojom knjigom obilježio svako razdoblje koje je smatrao bitnim u svom životu veselim i razigranim stilom, u njegovim pjesmama nema tuge", kazao je Grbavac, dodavši da je Luka spretan stihopisac koji će nastaviti putem koji vodi u čarobnu zemlju riječi, zemlju u kojoj se snovi ostvaruju, u kojoj stanuje dobrota i ljudska solidarnost, u čudesnu zemlju umjetnosti. "Siguran sam da će u tome i uspjeti jer u njemu ima one zanesenosti koja nas odnese ona one strane drugima nedostupne. Samo naprijed, Luka! Svijet je pred tobom! Osvoji ga!", poručio je Mate Grbavac.

Hvala roditeljima!

Lukina učiteljica Natalija Matijašević bila je ganuta pjesmom o učiteljici.
"Oduvijek znam da je učiteljski poziv poseban jer pruža mogućnost rada s različitom djecom. Svako dijete je posebna priča, u ovom slučaju posebna pjesma. Luka se od početka razlikovao stilski u načinu pisanja i moja pomisao da bi mogao pisati nije dugo čekala realizaciju", rekla je Matijašević.

Na koncu promocije obratio se i sam autor koji se zahvalio svima koji su mu bili potpora u izdavanju knjige, a ponajviše svojim roditeljima.
"Inspiraciju pronalazim u ljudima s kojima se najviše družim, događajima koji me okružuju, a najviše me vesele rođendan i razne prigode. Zbilja volim pisati pjesme i volim da budu šaljive i zanimljive", rekao je Luka.

Ovu promociju dodatno su uljepšali Lukini prijatelji koji su recitirali njegove pjesmice kao i članovi Osnovne glazbene škole Ljubuški.

Antonija Bradvica [ Dnevni list ]

Glas naroda

Bravo Luka

Luka Kravić s dvanaest godina izdao svoju prvu knjigu

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari