Međugorski misterij: Gdje je nestao irski milijunaš?

ljubuski.info

Vlasnik milijunski vrijednih nekretnina u Međugorju i u Hrvatskoj Healy James Joseph, 51-godišnjak iz Dublina, nestao je 2011. godine i od tada mu se gubi svaki trag.

Nestao je pod jako čudnim okolnostima, a informacije o njemu se nakon toga uopće ne dobivaju niti je poznato traži li ga itko. Redakciji se javila osoba koja poznaje Irca i s kojim je bila u poslovnim odnosima. Za Jamesa Josepha tvrdi da je bio sposoban biznismen koji je u prosincu 2005. godine otvorio i tvrtku koja se bavila hotelijerstvom i nekretninama. S obzirom da je u pitanju jako čudan slučaj, a da je osoba koja ga traži zbog toga imala i neugodnosti, identitet te osobe nećemo otkrivati, već ćemo je u daljnjem tekstu nazvati NN.

Potraga

Naime, Healy James Joseph se na području naše zemlje i Hrvatske bavio hotelijerstvom i nekretninama. NN tvrdi da je bio vrlo sposoban u tom poslu, a da je oko sebe imao i jake osobe iz svih branši. Joseph se tijekom 2011. godine zanimao za kupnju jednog hotela na području Međugorja i tada je nestao. Nitko ništa ne zna, a kada je osoba NN krenula u potragu za njim, doživjela je niz neugodnosti i scene kakve se rijetko viđaju i u filmovima.

Policija o Josephu nema nikakvih saznanja niti uopće znaju da je boravio na području Međugorja. Osoba NN se obratila i Uredu za strance na području Mostara i glavnom Uredu u Sarajevu, ali nikakve informacije nije uspjela dobiti.
"U Uredu za strance mi je rečeno da oni nisu dužni meni dati bilo kakvu informaciju. Čovjek, koji je stranac u našoj zemlji, nestao je i ja samo želim znati je li on živ. Ništa drugo me ne zanima", kaže NN.

Vrijedne nekretnine

U Uredu za strance imaju registrirane sve ulaze i izlaze Josepha, ali zadnji izlaz iz zemlje nije registriran pa se pretpostavlja da je on i dalje negdje na području BiH, osim ako nije izišao ilegalno.
"Healy James Joseph je pametan čovjek koji je tu bio zbog posla. Poznavali smo se i surađivali, ne vjerujem da bi jednostavno otišao. On ima nekretnine u Hrvatskoj na otoku Braču, nekretnine u Međugorju i ne može čovjek tek tako otići i sve ostaviti", kaže NN.

Zadnja informacija o nekretninama na Braču glasila je da su blokirane, a poslije više ništa. Njegova tvrtka "Eireann" d.o.o. je još uvijek aktivna. Međutim, misteriozni nestanak Irca navodi na sumnju da se moglo bilo što dogoditi pa čak i ono najgore.
NN je pokušao stupiti s njim u kontakt i kod obitelji u Irskoj čiji su identiteti navedeni u njegovoj putovnici u slučaju da mu se nešto dogodi. Nažalost, na telefone se nitko ne javlja. Osim obitelji, NN je pokušao stupiti s njim u kontakt kod poznanika u Hrvatskoj.

Na početku je izgledalo kao da Healy James Joseph odgovara preko faksa, ali NN tvrdi da to nije on, jer se komunikacija svela na loši engleski jezik, a Joseph ga je govorio perfektno, što znači da je to bio netko drugi s druge strane.
"James je perfektno govorio engleski jezik i ja odjednom počnem dobivati faksove na lošem engleskom. Nemoguće je da je to on i sa mnom sigurno ne bi komunicirao preko faksa, već bi razgovarali kao normalni ljudi. Tri godine tragam i stalno nailazim na neprobojne zidove", kaže NN.

Dodaje kako je samo važno da se Healy James Joseph javi živ i zdrav.

Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari