Ljubuški potpisuje Memorandum o suradnji sa šefom Izaslanstva EU u BiH Peterom Sorensenom

obilazak

Ceremonija potpisivanja Memoranduma o suradnji u okviru projekta koji financira EU "Podrška Europske unije uspostavljanju i jačanju poslovne infrastrukture za unaprjeđenje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća (EUSESBI)", održat će se u ponedjeljak, 2. lipnja 2014. godine, s početkom u 11:30 sati, u Delegaciji EU u BiH (Skenderija 3a) u Sarajevu.

Memorandum će potpisati šef izaslanstva EU u BiH i posebni predstavnik EU veleposlanik Peter Sorensen i načelnici općina Ljubuški, Bihać, Brčko, Istočno Novo Sarajevo, Laktaši, Novi Travnik, Mostar, Orašje i Teslić.

Svrha memoranduma je uspostava službenog partnerstva/mehanizma suradnje između EUSESBI projekta i općina u BiH, koje su odabrane u okviru sveobuhvatnog, fer i transparentnog procesa, za izradu studija izvodljivosti i idejnih rješenja za projekte za razvoj poslovne infrastrukture, sa zajedničkim potencijalom kreiranja približno 11.000 novih radnih mjesta širom BiH, priopćeno je iz ureda Delegacije Europske unije u BiH.

"Podrška EU uspostavljanju i jačanju poslovne infrastrukture za unaprjeđenje konkurentnosti MSP" je 24-mjesečni projekt koji Europska unija financira sredstvima iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA 2009) u iznosu od 1,3 milijuna eura a provodi WYG International Ltd.
Cilj projekta je doprinošenje jačanju konkurentnosti poslovnih subjekata u BiH kroz poboljšanje ponude i raspoloživosti kvalitetne infrastrukture za podršku poslovanju koja, između ostalog, obuhvaća poslovne parkove, inovacijske centre i poduzetničke inkubatore, te pružanje efikasne usluge poslovne podrške.

Projekt financira Europska unija, a implementira WYG.

Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto