Vlada prosvjetarima voljna povećati plaće za 5 posto

sjednica

U srednjim školama ZHŽ-a pojavila se najnovija verzija sporazuma između Vlade i Sindikata zaposlenih u srednjim školama ZHŽ-a o visini i rokovima isplata plaća i materijalnih naknada. Riječ je o prijedlogu Vlade za koji vladini dužnosnici vjeruju da bi mogao biti prihvatljiv za prosvjetare.

Što Vlada predlaže?

Županijska Vlada sporazumom predlaže da se trenutačno važeća osnovica za izračun bruto plaća poveća za 5 posto, da se naknada za regres za 2013. godinu u iznosu od 500 maraka isplati u dva obroka; prvi od 400 maraka najkasnije do 30. lipnja, a drugi dio u iznosu od 100 maraka bi se, ukoliko Sindikat pristane na ovakav sporazum, isplatio skupa s regresom za 2014. godinu koji iznosi 200 maraka, to jest ukupno 300 maraka do 31. kolovoza 2014. godine. Također, Vlada predlaže da se naknada za honorarni rad i rad vanjskih suradnika od listopada do prosinca 2013. godine isplati do 30. lipnja, a za siječanj, veljaču i ožujak 2014. godine isplati do 31. srpnja ove godine.

Ukoliko Sindikat prihvati sporazum, neisplaćene jubilarne nagrade iz 2013. godine isplatit će se prema osnovici od 936,25 maraka do 30. lipnja 2014., dok bi se jubilarne nagrade, otpremnine i naknade za slučaj smrti i bolesti za 2014. godinu isplaćivale također prema osnovici od 936,25 maraka.

Sindikat se nije oglasio

Razlika plaće za mjesece siječanj, veljaču i ožujak 2014. godine bila bi isplaćena najkasnije u roku od 6 mjeseci od dana potpisivanja sporazuma, a naknada za topli obrok isplaćivala bi se u visini od 9 maraka po radnom danu. Naknada za topli obrok i troškove prijevoza za protekli mjesec isplaćivala bi se redovito najkasnije do 15. u mjesecu, a plaća i naknade za honorarni rad za protekli mjesec, redovito najkasnije do 25. u mjesecu.

Za naknade za troškove prijevoza na posao i s posla Vlada predlaže iznos od 0,25 maraka po prijeđenom kilometru, s tim da maksimalni iznos ne može biti veći od 300 maraka. Na sve ovo Sindikat zaposlenih u srednjim školama se još nije oglasio. Podsjetimo, sličan sporazum Vlada je predložila Sindikatu zaposlenih u osnovnim školama, koji su oni, nakon prvotnog negodovanja, prihvatili i potpisali.

Mirela Tučić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari