Pred Ljubušacima uzbudljiv rukometni vikend

tiskovna

Na Izviđačevoj konferenciji za novinare povodom završnice Kupa BiH za muškarce član uprave kluba David Grbavac je istaknuo kako su Ljubušaci počašćeni činjenicom da je njihov klub dobio domaćinstvo i organizaciju ovoga natjecanja te da je pred tamošnjim ljubiteljima ovoga sporta zanimljiv i uzbudljiv rukometni vikend.

U subotnjim polufinalnim susretima će se sastati Konjuh - Borac i Izviđač - Bosna. Budući da je Bosna jedina ekipa koja je uspjela Izviđač savladati u dva navrata i nanijeti mu jedini poraz na domaćem parketu, zanimalo nas je što možemo očekivati u ovom susretu.
"U Ljubuškom smo izgubili 1 razlike u Sarajevu 2, oni su u tim trenucima bili malo sretniji od nas. No obje ekipe igraju sličan stil rukometa, težimo brzoj igri, tranziciji i postizanju što više golova. Za razliku od nas ostale dvije ekipe koje se sastaju se više oslanjaju na snagu, jaku i tvrdu obranu, tako da ćemo na kraju vidjeti koji će stil prevladati", rekao je trener Izviđača Dario Mikulić.

Smatra da između Izviđača i Bosne nema nikakvih nepoznanica te da se igrači između sebe jako dobro poznaju jer su se sastajali i u mlađim kategorijama.
"Mi smo spremni na sve što Bosna može ponuditi i vjerujem da ćemo uz pomoć publike, koju ovim putem pozivam da dođe u što većem broju, ostvariti prolaz u finale", poručio je Mikulić.

Što se tiče zdravstvenog biltena ekipa, u Bosni je upitan nastup jednog od ponajboljih igrača Josipa Perića, dok je u Izviđaču upitan Josip Grbavac, Ivan Miličević i Kristijan Jarak.

"Do subote nećemo znati kako stojimo s ozlijeđenima. Koliko god bih želio da mi nastupimo u punom sastavu, tako bih volio i da Bosna bude kompletna", izjavio je Mikulić dodavši da ima i veliko povjerenje u momke koji će ući u tim s klupe.

Još jednom se osvrnuo i na premierligaški kiks u Goraždu što je u konačnici presudilo da se ne plasiraju u Ligu 4.
"Gostovanja nam ipak još ne leže najbolje jer smo relativno mlada ekipa, no to nije ništa strašno jer se i ostalima događalo", zaključio je Dario Mikulić.

Kapetan momčadi Ante Boras kao veliku prednost Izviđača navodi činjenicu da su Skauti imali dosta vremena za pripremu spram ostalih ekipa koje igraju prvenstvo.
"Dosta teško je igrati srijedom i subotom, tako da će nama ovo vrijeme koje smo imali za pripreme dosta pomoći. Nama malo nedostaje natjecateljskih utakmica, ali, eto, naša prednost je što ćemo ući spremni", rekao je Ante Boras.

F4 turnir s humanitarnim karakterom

Član uprave Toni Kraljević je istaknuo da je Final Four Kupa humanitarnog karaktera te da će sredstva prikupljena od prodaje ulaznica biti namijenjena za pomoć poplavljenim mjestima.
"Zahvaljujem svim sponzorima koji su bili uz nas cijelo ovo vrijeme. Pred nama su bila brojna iskušenja, sedmi mjesec je bio dosta težak, morali smo odigrati prvenstvo juniora i istovremeno udariti temelje novom Izviđaču. Niti rezultatski niti na bilo koji drugi način ova sezona se ne može okarakterizirati podbačajem", rekao je Kraljević.

Žensko polufinale danas

Final Four Kupa BiH u ženskoj konkurenciji će organizirati prijedorska Mira, a u polufinalu će se večeras sastati Borac - Goražde i Grude - Mira. Dan kasnije će biti odigran i finalni meč.

Polufinale

  • Konjuh - Borac sub., 17.00
  • Izviđač - Bosna sub., 20.00

Finale

  • Nedjelja 17.00 (BHT1, prijenos)
Antonija Bradvica [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari