Biciklističko hodočašće u čast sv. Ante

plakat

U organizaciji Fakulteta prirodnoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, Društva pedagoga TZK Ljubuški te biciklističkih klubova Mostar i Brotnjo pod sloganom 'Zdrav duh u zdravom tjelu' dana 7.6. organizira se Hodočašće na biciklima u čast Sv. Ante.

Ovo već 5. tradicionalno biciklističko hodočašće polazi iz Mostara ispred "Kosače" u 9.00h, odakle se u koloni ide prema Čitluku gdje se u 10.30h priključuju biciklisti te se nastavlja prema Međugorju u kojem je predviđeno kratko zaustavljanje i molitva ispred crkve sv. Jakova.

Put dalje nastavlja ispod Križevca, preko Miletine i Crnopoda do Ljubuškog, i svetišta sv. Ante na Humcu gdje je planirana kratka molitva i blagoslov za sve sudionike, nakon kojeg će biti upriličeno prigodno druženje na Mandića Jazu - Čeveljuši.

Oranizatori žele naglasiti rekreativnu i duhovnu komponentu ovoga hodočašća kroz druženje, molitvu i bickliranje a sve u čast i spomen svetog Antuna Padovanskog čiji se blagdan slavi 13.6. na Humcu, što je i povod organiziranju ovoga događaja.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari