Vijeće MZ Šipovača-Kašče "donira" 20.000 KM Općini Ljubuški!?

zatvoreno

Ostvarile su se crne slutnje mještana Šipovače i Kašča. Potvrđeno je ono čega su se već neko vrijeme pribojavili i čemu su se žustro protivili – MZ Šipovača-Kašče ostaje bez 20.000 KM.

Naime, na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća načelnik Nevenko Barbarić je kazao kako će se dvadesetak tisuća maraka uložiti u najnužnija saniranja dionice "skretanje Veljaci – Šipovača", a u dogovoru s predsjednikom MZ Šipovača-Kašče.

Tragom načelnikove izjave i predviđanja mještana, kontaktirali smo pojedine vijećnike ove mjesne zajednice i na upit o najavljenom saniranju tek iz nekoliko pokušaja dobili odgovor.

Vijećnik koji je želio ostati anoniman jer "ne želi probleme" rekao je da, prema njegovim saznanjima, Općina Ljubuški ima dugovanja prema MZ Šipovača-Kašče u iznosu od navedenih dvadesetak tisuća maraka jer već duže vremena ne proslijeđiva novce koje Eronet plaća kao naknadu za postavljeni odašiljač na nekadašnjem igralištu Popovači. Dodao je kako je dogovoreno da se tim novcima izvrši saniranje ceste.

Dakle, sudeći po riječima ovog vijećnika, izgledno je da će Općina sanirati betonsku cestu kroz Šipovaču s novcima mještana Šipovače.

Iako predstavnici Općine godinama obećavaju sanaciju, svih tih godina Šipovćani dobiju samo "2-3 karijole" betona uz punu podršku Vijeća MZ Šipovača-Kašče. Iako tih dvadesetak tisuća maraka čine gotovo četverogodišnji prihod mjesne zajednice, članovi seoske vlasti te novce "doniraju" Općini tj. opraštaju joj dug, a Općina se na "donaciji" vjerovatno zahvaljuje poklonom sanacije.

Ostvarivanjem najavljenog plana, predstavnici Općine bi konačno ispunili dugugodišnja obećanja, a Šipovčani i Kaščani bi ostali bez novca za bilo kakve projekte.

Logično pitanje koje se nameće je: Zašto većina od sedam seoskih upravitelja, svjesno ili nesvjesno, rade protiv svoga sela? Možda ne znaju opis svoga posla, možda se ne žele zamjeriti svojim strankama, možda imaju valjane razloge ili su pak interesi pojedinca prevladali nad interesima zajednice?! A možda samo nisu svjesni svoje nesvijesti?!

Trenutačnu situaciju jedan šaljivi "pobro" kratko je komentirao : "Pivaju nam onu: Šipovača, Vojnići i Veljaci – prodali bi i ćaću na pijaci, a mi im dajemo zadnju marku". Na to će mu drugi "pobro": "Šuti bolan, nek' su vuci siti, a ovce su svakako za šišanja".

Šipovača Portal

Vezane vijesti

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari