U "Etno kući" održana promocija vinograda Nuić

ljubuski.info

Sinoć je u restoranu-konobi "Etno kuća" nastavljena je promocija hercegovačkih vina i vinara. Svoja vina ovaj put prestavili su Vinogradi Nuić.

Osim autohtonih sorti: Blatina, Trnjak, Žilavka, Bena, Krkošija, te korčulanskih: Plavac Mali i Pošip, gosti su sinoć mogli kušati introducirane sorte: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Touriga Nacional, Syrah i Alicante Bouschet jedne od najvećih vinarija u Hercegovini.

Malo više detalja o samim vinogradima, vinariji, te vinima iz njihovog asortimana rekao je voditelj prodaje gospodin Ivan Planinić.

Ispred imena Nuić, s razlogom stoji 'Vinogradi', a ne 'vinarija' ili 'podrum', zato što je s njima sve započelo. Vinarija je smještena na Crnopodu, i 2013. godine je krenula s radom. Kapacitet vinarije je 600 000 l. Izgrađena je jednim dijelom podzemnog, a većim dijelom nadzemnog tipa. U izgradnji su još kušaonica i ugostiteljski objekt.

Glazbeni dio večeri upotpunili su svojim nastupom na gitarama Marin Zadro i Stanko Paradžik, te napravili odličnu atmosferu za uživanje uz dobre kapljice vina Vinograda Nuić.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, bit ću ministar Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Što nam znači statistika? Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Nezaboravljenim braniteljima Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto