EKSKLUZIVNO: Tajni savez Lijanovića i HDZBiH !

Tajni sastanci visokih vodstava NSRZB i HDZ BiH, koji se ovih dana vode u Širokom Brijegu, trebali bi po riječima čelnika ovih stranaka rezultirati "prikrivenom" koalicijom u Županiji zapadnohercegovačkoj i Hercegovačko – neretvanskoj.

Zašto bi to bila "prikrivena" koalicija?

Dogovoreno je da bi u toj koaliciji bilo osam članova HDZBiH, Vitomir Filipović i Jadranko Lasić, formalni članovi HDZ1990, kao i Ante Kvesić "nezavisni" zastupnik i lijanovićev čovjek, te Zdravko Pirić, borac za sindikalna prava prosvjetnih djelatnika, koji je za cijeli mjesec štrajka prosvjetara iz 2006. godine čvrsto držao megafon u ruci.

Prema izvoru informacija prilikom eventualnog izglasavanja nove koalicije zastupnici NSRZB Miroslav Galić i Slobodan Tomić ostali bi suzdržani, kako bi Jerko Lijanović imao "čist obraz" prema HDZ1990 i HSP.

Očigledno je da Jerko Lijanović ima samo jedan cilj – ostati na vlasti i kontrolirati Ministarstvo gospodarstva, kako bi plasirao poticaje po vlastitoj potrebi.
Zauzvrat u Mostaru bi podržao Ljubu Bešlića za gradonačelnika.

Za puno razumjevanje situacije potrebno se vratiti nekoliko mjeseci unatrag.

U siječnju su Vitomir Filipović i Zdravko Pirić bili najveći protivnici sadašnje vlasti upravo zbog participiranja u njoj lijanovićeve stranke. U razgovorima je dogovoren ostanak Vitomira Filipovića na čelu Skupštine, a Zdravko Pirić je "nagrađen", kako politički kuloari kažu, povratom cjelokupnog kreditnog zaduženja u čemu mu je kumovao Lijanović. Znakovito je da u posljednja dva mjeseca Filipović niti jedanputa nije kontrirao Lijanovićima i novim bi političkim manevrom "iznevjerio" i nekoliko svojih zaštitnika u HDZ1990 u prvom redu Ružu Soptu.

Tajni savez Lijanovića i HDZ BiH trebao bi se ostvariti krajem lipnja, što naveliko najavljuju bivši ministri iz ove stranke a i pojedini bivši dužnosnici koji bi se trebali vratiti "u igru".

ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari