Malonogometnog turnir Sv. Paškal - prvi polufinalisti Romana i Vaske benz

na golu

Završila je prva četvrtfinalna večer na "4. Malonogometnom turniru Sv. Paškal, Vitina 2014.". Trinaesta večer turnira bila je kobna za prošlogodišnje pobjednike malonogometnog turnira ekipu Samo Lagano i Pavković Panele iz Širokog Brijega, dok su prvi polufinalisti na malonogometnom turniru ekipe Club "Romana" Čitluk i Vaske benz (Ljuti Dolac).

U prvoj četvrtfinalnoj utakmicu, ždrijeb je spojio dvije vrlo kvalitetne momčadi Club "Romanu" iz Čitluka i Pavković Panele. Ulog je bio velik, budući da pobjednik ulazi u veliku završnicu na malonogometnom turniru, tako da su obje ekipe ušle oprezno u susret. Par izglednih prilika s jedne i druge strane, ali bez efektne završnice. Iz jednog auta, nakon jakog ubačaja na drugu vratnicu, u šestercu "Romane" loptu prima Ivan Hrkać-Perić i "kroz" Stanislava Galića nekako uspijeva progurati loptu u mrežu za vodstvo Pavković Panela. Tada Romana pojačava pritisak na vrata Panela, ali večeras iznimno raspoložen bio je golman Pavković Panela Bože Soldo, koji je "čupao" i fantastične udarce Marina Šunjića i Mirka Hrkaća. Ipak, pritisak na protivnički gol isplatio se igračima Romane. Nakon jedne oduzete lopte, iz akcije, iz šesterca Panela je pogodio Mirko Hrkać. Nedugo zatim iz rekontre, Josip Bošković je asistirao Marinu Šunjiću koji se sjurio prema vratima Panela i pogodio u prvu vratnicu Bože Solde za preokret i vodstvo. To je ujedno bio i konačni rezultat poluvremena.

U nastavku Pavković Paneli se pokušavaju vratiti u utakmicu, ali siguran na vratima Romane je Stanislav Galić. Josip Bošković je pogodio udarcem s 10 metara, a pogodak se može pripisati Boži Soldi kojemu je lopta prošla kroz ruke. Dva razlike za Romanu. Iz jedne ponovne kontre nesebičan je bio Marin Šunjić koji je uposlio Vedrana Marića za povećanje rezultata na tri gola razlike. Pavković Paneli tada uvode golmana-igrača. Uspjeli su pogoditi, ali u vlastitu mrežu, a tragičar je bio Ante Bubalo. Do kraja je Josip Bošković sa svoje polovice uspio pogoditi za konačni rezultat od 6:1 i plasman u polufinale malonogometnog turnira. Pavković Paneli su bili blizu završnice, ali preko četvrtfinala i Romane nisu mogli, tako da su se morali oprostiti s ovogodišnjeg malonogometnog turnira.

Druga četvrtfinalna utakmica donijela je sraz Vaske benza i prošlogodišnjeg pobjednika ekipe Samo lagano. Utakmica praktički nije ni počela, kad je fantastičnim udarcem u 1. minuti susreta sa 14 metara pogodio Tomislav Bevanda, koji je "na spavanju" uhvatio Josipa Akmadžu. Vaske benz, bez klasičnog golmana i s jednom zamjenom, dali su šansu ekipi Samo lagano da parira. Ali nakon što je u 3. minuti susreta Enez Crnalić napravio prekršaj u svom šestercu, iz kaznenog udaraca je poentirao ponovno Tomislav Bevanda i tada se već vidjelo da se ekipi Samo lagano ne piše dobro. Ubrzo zatim pogodio je Nermin Kahvedžić. Nakon što su napravili šest akumuliranih prekršaja, iz izravnog slobodnog udarca sa 10 metara je po treći put pogodio Tomislav Bevanda za velikh četiri gola razlike. Već u 13. minuti susreta Samo lagano je bilo primorano uvesti golmana-igrača, kojeg je igrao Enez Crnalić, ali do poluvremena su primili još tri pogotka. Jednom je pogodio Dražena Novoselca te dva puta Nermin Kahvedžić sa svoje polovice. Nevjerojatnih 7:0 nakon poluvremena. A trebalo je još odraditi 20 minuta. Nastavak nije donio ništa novo. Samo lagano je igralo s golmanom-igračem, a igrači Vaske benza su se natjecali tko će promašiti sa svoje polovice, vrata ekipe Samo Lagano. Ali, uglavnom su pogađali tako da se brojka popela na 13, koji je izgleda, uz 13. večer turnira, nesretan broj za Samo lagano. Počasna 3 pogotka za Samo lagano su djelo Almira Krupića (2 x) i Sanjina Cerovine. Velik i težak poraz ekipe Samo lagano i ne sumnjamo da se strategu "narančaste potopljene podmornice" Andriju Hrstiću ne piše dobro - otkaz je pred vratima.

Vaske benz je kroz cijeli turnir pokazao da se i bez klasičnog golmana može, ali hoće li to biti "dvosjekli mač" u nadolazećim utakmica ili će se Vaske odlučiti dovesti golmana za završnicu, budite na "Bililu" i uvjerite se sami.

Suci utakmica su bili Romeo Primorac i Marin Pavlović.

Rezultati utakmica četvrtfinala, utorak 20.05.:

  • 20:30 h - Club "Romana" (Čitluk) - Pavković Paneli (Široki Bijeg) 6 : 1 (2 : 1)
  • 21:30 h - Vaske benz (Ljuti Dolac) - Samo lagano 13 : 3 (7 : 0)

Raspored utakmica četvrtfinala, srijeda 21.05.:

  • 20:30 h - Optika Bevanda (Mostar) - HMNK Stolac
  • 21:30 h - Caffe bar "Inn" (Bijakovići/Medjugorje) - Caffe bar "Bellami" (Grude)

Nakon odigrane druge utakmice, upriličeno je i izvlačenje prvih tombola, nagrada za gledatelje na malonogometnom turniru, a prihod od istih će se izdvojiti, u smislu paketa, za siromašne obitelji sa područja MZ Vitina.

Dobitnici nagradne igre:

  1. Magdalena Kordić - Poklon vrećica sa proizvodima- Sponzor "Džajić-Commerce d.o.o." Ljubuški
  2. Ante Biško - Toster - Sponzor "Unitrade"
  3. Magdalena Kordić - Obiteljska loza - Sponzor "Podrum" Begić, Prolog
  4. Vice Bebek - Poklon vrećica sa proizvodima - Sponzor "Džajić-Commerce d.o.o." Ljubuški
  5. Ivan Biško - Lopta sa logom SP 2014. Brazil - Sponzor "Jur prom" Ljubuški
  6. Anđela Mišetić - Poklon paket sa proizvodima - Sponzor "Franck" Grude

Organizatori najavljuju još bogatiju tombolu kroz naredne tri večeri održavanja malonogometnog turnira!

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari