Hercegovačke vinske večeri: Predstavljanje Vinograda Nuić

plakat

U srijedu 21.05.2014. u restoranu-konobi "Etno Kuća" nastavljamo program hercegovačkih vinskih večeri, kada će svoja vina i vinsku priču predstaviti Vinogradi Nuić.

Ispred imena Nuić, s razlogom stoji 'Vinogradi', a ne 'vinarija' ili 'podrum', zato što je s njima sve započelo. Povijest Vinograda Nuić započinje 2004. godine kada je kultiviran iznimno lijep položaj Orlovac. Vrijedne ruke predale su se krševitoj crvenici i na površini od 7 ha posađeno je preko 30 000 loza.

Vinarija je smještena na Crnopodu, i 2013. godine je krenula s radom. Kapacitet vinarije je 600 000 l. Izgrađena je jednim dijelom podzemnog, a većim dijelom nadzemnog tipa. U izgradnji su još kušaonica i ugostiteljski objekt.

Osim autohtonih sorti: Blatina, Trnjak, Žilavka, Bena, Krkošija, te korčulanskih: Plavac Mali i Pošip, imaju i introducirane sorte: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Touriga Nacional, Syrah i Alicante Bouschet.

Posjetite nas ovu srijedu u restoranu-konobi "Etno Kuća", kušajte vina vinograda Nuić po podrumskim cjenama, te saznajte ostale detalje o jednoj od najvećih vinarija u Hercegovini.

Rezervacije stolova na: 063 823 853.

Etno Kuća

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, bit ću ministar Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Što nam znači statistika? Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Nezaboravljenim braniteljima Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto