Oko 120 biciklista sudjelovalo u 1. međunarodnoj cestovnoj biciklističkoj utrci

start

Oko 120 biciklista iz sedam zemalja su sudjelovali u 1. međunarodnoj cestovnoj biciklističkoj utrci kroz Hercegovinu pod nazivom "Hercegovina Classic 2014.". Biciklisti svih generacija okupili su se ispred trgovačkog centra "Mepas Mall" odakle su krenuli na svoju hercegovačku rutu. Na utrku je došlo 25 klubova iz BiH, Hrvatske, Srbije, Mađarske i Crne Gore, a sudjelovao je i jedan vozač iz Velike Britanije, te dva iz Francuske, odnosno francuski veleposlanik u BiH Rolland Gilles i njegova supruga Claudia, inače višestruka svjetska prvakinja u biciklizmu.

Tijek utrke

Sve sudionike je pozdravio i gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić koji je istaknuo važnost ove manifestacije koja je prvi ovakav događaj u Hercegovini, odnosno u Mostaru. Utrka kroz Hercegovinu uvrštena je u kalendar utrka Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine kao utrka Premijer lige BiH i novčani nagradni fond iznosio je 3.000 maraka.

Predsjednik BK 'Mostar' Toni Zorić je prilikom održane konferencije dan prije utrke pojasnio kako je riječ kružnoj utrci sa startom i ciljem ispred Tržnog centra Mepas Mall u Mostaru, a u dužini od 164 kilometra. Utrka će prolaziti i kroz općine Široki Brijeg, Posušje, Grude, Ljubuški i Čapljinu, te kroz općinu Stolac.

"Ova će utrka biti zapisana kao 1. međunarodna cestovna utrka održana u Hercegovini i time će se ova regija ucrtati i na cestovnoj biciklističkoj karti Europe" - istaknuli su organizatori ovog događaja, koji su zahvalili svim tvrtkama i institucijama koje su prepoznale značaj ovog događaja, naveo je Zorić.

Daljnje aktivnosti

Osim ove utrke, biciklistički klub Mostar ima mnoštvo aktivnosti u sljedećem razdoblju s ciljem podizanja svijesti o biciklizmu na ovim prostorima. Tako će uskoro biti održane i brojne druge zanimljive utrke, u organizaciji ovoga kluba.

Lj.Grubišić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari