Čović: Zdravstvo i školstvo ne smiju trpiti

sastanak

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u utorak je u Domu HDZ-a u Mostaru održao odvojene sastanke s izaslanstvom Sveučilišta u Mostaru na čelu s rektoricom prof. dr. Ljerkom Ostojić te predsjednicima županijskih Vlada iz reda HDZ-a BiH i direktorima zavoda za zdravstveno osiguranje.

Osim o školstvu, na sastanku se raspravljalo i o problemima koje ima jedino sveučilište na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini, položaju studenata, te o ostalim pitanjima vezanim za rad Sveučilišta u Mostaru.

Tom prilikom je zaključeno kako se ne smije dopustiti da obrazovanje trpi, čak ni u ovim teškim vremenima.

Čović je održao sastanak i s direktorima Zavoda za zdravstveno osiguranje, ministrima zdravstva i predsjednicima županijskih Vlada iz reda HDZ-a BiH. Sastanak je održan s ciljem presjeka stanja zdravstvenog sustava na području cijele BiH s posebnim osvrtom na pet županija gdje djeluje HDZ BiH.

Razgovaralo se o problematici zdravstvenog sustava, kako u županijama, tako i na razini BiH. Istaknuto je da su temeljni problemi u funkcioniranju zdravstvenog sustava, neredovita uplata doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje, neusklađenost zdravstvenih ustanova s važećim zakonskim propisima, nedovoljna pokrivenost obveznim zdravstvenim osiguranjem, te nepostojanje učinkovitih mehanizama plaćanja zdravstvenih usluga.

Zdravstveni sustav treba biti po mjeri svakog čovjeka, svakog zdravstvenog osiguranika, svakog bolesnika kojemu je zdravstvena skrb i najpotrebnija, zaključeno je na sastanku.

FENA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari