Ćosić: I danas tenkovi idu na Hercegovinu!?

priča

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja "Svibanjskih sjećanja" u Osnovnoj školi u Pologu održano je predavanje: "Značaj zaustavljanja tenkova u Pologu" što ga je organiziralo Predsjedništvo Mladeži HDZ-a BiH. Na predavanju su pred okupljenima, uglavnom stranačkom mladeži HDZ-a BiH, govorili dr.sc. Žarko Dugandžić i Zdenko Ćosić. Premijer u Vladi Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić govorio je na temu "Tri dana".

Ćosić je u samom početku naveo nepobitnu činjenicu kako je ovaj događaj ušao u povijest bez obzira obilježavao ga netko ili ne, a potom i uputio jednu dobronamjernu kritiku Mladeži HDZ-a BiH.

Ćosić citirao Mesića

"Treba nešto napraviti u toj organizaciji da ovdje bude više ljudi. Možda bi trebalo razmisliti o formiranju zajedničkog tijela dviju županija, dvaju gradova koje će trajno organizirati ovaj događaj. U pozivu koji sam dobio stoji da bih sada trebao biti na polaganju vijenaca u Širokom Brijegu, ali ja sam ovdje. Da bih se ispričao njima moram pribjegavati onoj Mesićevoj da jedno tijelo ne može istovremeno biti na dva mjesta. Zato bih volio da se ubuduće razmišlja malo kad se pravi protokol za ovakav događaj" - kazao je Premijer Ćosić.

I zbilja, dojam je da nijedna politička stranka, pa ni HDZ BiH, koji je neosporno još uvijek vodeća politička stranka među bh Hrvatima, nema pravo prisvajati jedan ovakav događaj, jer u tom slučaju isti će ignorirati pripadnici svih drugih političkih opcija, kao i osobe koje politički nisu opredijeljene.

"U kojoj smo državi mi tada živjeli, kakava je ona bila i što su Hrvati u njoj htijeli? Ta je država poštivala sve međunarodne konvencije o ljudskim pravima, imala i širila bratstvo i jedinstvo, svi su bili ravnopravni... Tko je upravljao tom državom? Predsjednik Vlade je bio Hrvat, ministar vanjskih poslova Hrvat, zapovjednik vojnog zrakoplovstva Hrvat, ministar obrane iz Hrvatske, istina etnički Srbin, te je beogradska politika sve to koristila i servisirala prema svjetskoj javnosti. Što hoće ti Hrvati, postavljali su pitanja" - osvrnuo se Zdenko Ćosić na situaciju pred početak rata u Bosni i Hercegovini.

Može nas i Eskim zastupati

Zatim je povukao paralelu sa situacijom koju danas imamo u državi.
"Imamo danas Predsjednika Federacije, imamo ministre (zaboravio je samo navesti da imamo i svog državnog Premijera i dopredsjednika Republike Srpske), međutim ima li taj narod svoje legitimne predstavnike? Jesu li ti Hrvate birali Hrvati, kao i ove danas? Nisu, nametnuti su, nisu legalni. Može u toj hrvatskoj kvoti biti i Eskim, ali ga moraju Hrvati izabrati" - iznio je Ćosić svoj stav.

On smatra da i danas prema ovom dijelu države idu tenkovi!
"Idu i danas tenkovi u Hercegovinu. To su financijski tenkovi, tenkovi uzurpacijske naravi, imamo vlast koja nam kaže vi nemate pravo to raditi, to ćemo mi raditi. Sada se postavlja pitanje treba li opet čekati da taj narod izađe na ulice i kaže ne može više ovako" - kazao je na kraju svog izlaganja u Pologu Premijer ZHŽ-a Zdenko Ćosić.

dnevno.ba

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari