Podmladak Sloge iskusio nastup na međunarodnom turniru

skupna

Polaznici Regionalne dječje škole nogometa NK Sloga Ljubuški protekli su tjedan, točnije od srijede do subote, boravili u Makarskoj, gdje su bili sudionici nogometnog turnira koji se odigravao pod nazivom 'Makarska cup 2014′.
S dječacima, njima dvanaestoricom, u Makarskoj su boravila i dvojica trenera, Ante Strinić i Romeo Šapina, od kojeg smo doznali kako je ovo bio prvi službeni nastup selekcije U-9 na nekom turniru izvan granica BiH.

Na turniru 'Makarska cup' sudjelovalo je preko šezdeset ekipa iz cijele Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine, a Sloginu školu nogometa su predstavljali Ante Vasilj, Tomislav Primorac, Nikola Vukojević, Toni Bilal, Boris Grbavac, Josip Mioč, Mislav Ćutuk, Drago Barbarić, Grgo Miličević, Niko Šapina, Pavle Šarac i Niko Puljić.

"Za naše dječake je ovo bilo jako dobro iskustvo jer smo prvi put na ovakvom natjecanju. Naša očekivanja su bila da djeca osjete kako je funkcionirati kao jedan tim, da zajedno provedu četiri dana te da sve aktivnosti koje su obavljali rade kao ekipa. Jednostavno rečeno, da stvaraju momčadski duh", kazao je trener Romeo Šapina, koji je jako zadovoljan igrom dječaka, unatoč porazu kojeg su doživjeli jer su bili najmlađa ekipa koja je nastupila na turniru. Ekipe s kojima su odmjerili snage igrači Regionalne dječje škole nogometa stizale su iz Splita, Kaštela i Zadra.

"Utakmicu protiv NK Adriatic Split smo izgubili rezultatom 4:0, a od Zadra 1:0. Treća utakmica koju smo igrali protiv NK GOŠK iz Kaštela također je bila negativna za nas, a završila je rezultatom 5:1. Unatoč ovim rezultatima, moram istaknuti zadovoljstvo igrom naših dječaka, a na umu treba imati i činjenicu da su bili jedna od najmlađih ekipa koja je nastupila na turniru", kazao je Šapina, koji je zadovoljan cijelim putovanjem te je pohvalio male nogometaše za poslušnost koja je vladala tijekom boravka u Makarskoj.

Još je istaknuo kako primarni cilj nije bilo postizanje nekog velikog rezultata, što realno nije moguće ni očekivati, jer Regionalna dječja škola nogometa djeluje tek sedam mjeseci. Bitno je bilo da dječaci osjete kako je otići na neko natjecanje, doživjeti iskustvo igranja nogometa na velikim turnirima i upoznati nove kolege iz drugih klubova.
"Imali smo i jedno kratko druženje s bivšim proslavljenim hrvatskim igračem Alenom Bokšićem, koji je igrao u vrhunskim europskim klubovima kao što su Juventus, Lazio, Marseille, gdje je napravio zavidnu karijeru. Poručio je našim igračima da ustraju u treninzima i slušaju trenere", rekao je Romeo Šapina.

Zorica Volarević | Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari