Čović: Svaku marku sam zaradio!

priča

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović tijekom nedavnog posjeta Bihaću osvrnuo se na prošle građanske prosvjede rekavši da su postale standard ponašanja, te da imaju svoju dinamiku u kojoj se opet sve smirilo.

"Apsolutno podržavam građane Bosne i Hercegovine koji su nezadovoljni načinom života. Danas 99 posto ljudi može kazati da je nečim nezadovoljno. Ali, druga je dimenzija što ja kao osoba mogu reći da je sve imalo klasični scenarij političkog organiziranja, što se vidjelo na svakom koraku u Mostaru. U svakom slučaju, dobili smo poruku kao političari. Dobar dio međunarodnih institucija je ohrabrivao ljude na iskazivanje nezadovoljstva" - smatra Čović.

Uništavanje imovine

Ističe da revolt građana, kakav se mogao vidjeti na ulicama, neće riješiti bitne probleme, odnosno da neće donijeti nikakvo novo radno mjesto. Posebno je zabrinut zbog uništavanja državne i privatne imovine, te se s tim u vezi Čović referirao i na prozivke o njegovoj imovini.

Naime, u okružju jednog od najljepših mostarskih naselja Bare, na parceli površine 2.000 kvadratnih metara, izgrađena je rezidencija predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića. Kupovinu zemljišta u naselju Bare, u kojem je stambena izgradnja zabranjena, Čović je prije dvije godine negirao. Kasnije o tome nije htio govoriti, ali su početkom godine na svim internet-portalima snimke njegove luksuzne vile postale sinonim dobro plaćenih političara i njihovog načina života.

Složivši se sa Čovićem da sigurnost imovine i svake obitelji u BiH treba biti svetinja, ipak smo inzistirali da nam odgovori kojim novcem je izgradio ovakav objekat i je li moguće to postići legalnim putem.

Svaku marku sam zaradio

"Meni je 58 godina, profesor sam. Imam 33 godine radnog staža, a s obitelji i 60 godina, tako da svaku marku koju sam zaradio, uložio sam i rukama svojim sam zaradio. Ne postoji nijedna osoba od 3,5 milijuna stanovnika koja može kazati da sam ikoga povrijedio, neuljudnošću, ucjenjivanjem...".

On tvrdi da u Mostaru ima najmanje 100 kuća većih od njegove, te da za druge nitko ne pita, nego je samo njegova tema, kao i to da je njegov ćaća postigao čak i više od njega, ali da i on od 18. godine radi i zarađuje za sebe.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari