Neistinama se obmanjuje javnost

ljubuski.info

Zanimljivo je pročitati da općina Ljubuški duguje tvrtkama Autoherc i TMT samo 100.000 KM za prijevoz učenika. To bi trebalo predstavljati i zadovoljstvo, jer nije isto dugovati 100.000 KM ili nekoliko stotina tisuća KM.

Godišnje prijevoz učenika općinu stoji 550.000KM za sedam mjeseci, koliko traje školska godina (oduzmimo ljetne i zimske raspuste, i vrijeme blagdana), a prijevoznicima Autohercu i TMT-u se, kako se govori javnosti, duguje 100.000 KM, što je samo 38 dana unatrag.

Mjesečno općinu prijevoz učenika stoji oko 78.500 KM.

Pa zar je moguće da su ove dvije tvrtke htjele obustaviti prijevoz učenika zbog neplaćanja  računa samo jedan mjesec unatrag? Ako je to tako onda neplaćanje općine je u zakonitim granicama, a postupak prijevoznika nekorektan i usmjeren protiv javnosti i učenika. Dapače, svi nesporazumi su izglađeni «na brzinu». Fenomenalno to sve funkcionira u našoj općini Ljubuški.

Tko krije dugovanja?

Jasno je svima da se dugovanja kriju i da ona iznose stotine tisuća KM, kao da će to netko drugi plaćati, a ne porezni obveznici. U školama kažu da nisu isplaćene čak blizu obadvije godine, a u proteklih nekoliko mjeseci iz dviju tvrtki su dopirale informacije o dugovanjima koja su nekoliko puta veća od objavljenih u medijima.

Sve je to dokaz da Nevenko Barbarić općinom upravlja netransparentno i da je zaključak o izvršenju proračuna općine za 2013. godinu neistinit, čime su se vijećnicima zamazale oči.

Na zadnjoj sjednici OV Ljubuški je kazao da su sve revizije pokazale zakonito poslovanje Službe za financije. Pitamo se zar se to izvješće revizije ne bi trebalo naći pred općinskim vijećnicima i koja je to revizija utvrdila zakonitim recimo pitanje trošenja novca od kredita za vraćanje zemlje na Zvirićima.

Još je poraznija činjenica da Ured za reviziju F BiH već 10 godina nije radio bilo kakvu reviziju u općini Ljubuški.

Gdje je postignut sporazum?

Jučer je u općini bio neradni dan. Pitamo se gdje je sporazum utvrđen i je li potpisan? Opet na nekom izdvojenom zapovjednom mjest (restoranu)?

Za točnu informaciju javnosti općina će narednih dana isplatiti ovim prijevoznicima mrvice za preživljavanje, a dug prema njima dostiže kako smo naveli više stotina tisuća KM (provjereno). Nevenko Barbarić ne govori istinu i obmanjuje javnost.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari