Hrvatska sramota u Ljubuškom

palac gore

Da nije bilo dosadašnje pljačke javnih poduzeća i institucija mogli smo se upitati koliko bi današnji Ljubuški bio razvijeniji kao grad i općina, ali nakon 10 godina vladavine sadašnjeg načelnika Nevenka Barbarića ostaje samo pitanje kada će uništavanju općine Ljubuški i njenih resursa doći kraj?

Umreženi sustav politike, moći pojedinaca, političke zaštite od institucija za provođenje istraga stvorio je sustav neskrivene pljačke javnog dobra. Manipulira se javnošću ali i oporbenim strankama, čiji predstavnici u općinu dolaze samo za kakvu naknadu i status vijećnika.

Korumpirani političari uništili Ljubuški

Pođimo od privatizacija poduzeća u Ljubuškom (trenutačno se priprema politička rasprodaja Tkaonice Ljubuški), uništenja JKP Ljubuški, financija općine Ljubuški, uništenja Vinarije Ljubuški (Nevenko Barbarić bio član Upravnog vijeća Vinarije do privatizacije), Duhanske stanice, izgradnja vodovodne mreže, davanje poslova privatnicima (primjer ALBA), Nativa Ljubuški, uzimanje kredita i trošenje novca mimo odluka Općinskog vijeća…

Trenutačno Ljubuški u Vladi ZHŽ ima dva ministra protiv kojeg su podnešene kaznene prijave. Financije županije su u katastrofalnom stanju, a ministar MUP-a je povećao potrošnju goriva na čak 290.000 KM više od dosadašnjih godina.

Na sve, ali i brojne druge radnje je ukazano od strane institucija, a da sve bude još gore, součen s informacijama o stanju u MUP-u ZHŽ, sadašnji predsjednik Skupštine ZHŽ Ante Mišetić je napisao kako ministar ima pravo na sve, tj. da su njegove ovlasti gotovo iznad zakona. Nakon pokušaja zataškavanja nezakonitosti u MUP-u cijeli su slučaj preuzele federalne institucije, poništivši sve dosadašnje istražne radnje.

Općinska politika puna korupcije i nepotizma

Općinska vlast u zadnjih je nekoliko mjeseci na direktorske pozicije, ne informirajući općinske vijećnike, postavila vršitelje dužnosti. Tako je direktor KŠC Ljubuški postao Ivan Bebek za čiji je dosadašnji rad u Knjižnici utvrđen nezakonitim (Rješenja Prosvjetne inspekcije). On je i pored toga postavljen za direktora, unatoč sumnji o velikim financijskim pronevjerama. Informacije o pokušajima podmićivanja također su top tema. Neslužbeno saznajemo kako je jedan mladi direktor nekolicini općinskih vijećnika ponudio novac za kohabitaciju s HDZ BiH i to čak do iznosa od 40.000 KM. Povrh ovoga kruže informacije kako pojedini vijećnici općinskog vijeća imaju plaću koju dobivaju ispod stola.

Ako je to istina pitamo se: "Odakle novac za takve ponude i takve plaće?"

Podržava li članstvo HDZ BiH ovakav rad?

Rekli bismo: "Da!", jer svi šute, ili im se govori da to nije tako. Zašto su svojom neaktivnošću doveli stranku i općinu do propasti to samo oni znaju ili smatraju da je moć pojedinaca, koji rade s novcima sviju nas, viša od same društvene opstojnosti. Na snazi je prava hrvatska sramota u Ljubuškom!

TB

Glas naroda

evo naših dobroćinitelja guraj sizife

Brabonjak: Tko je LJubušak koji je glasovao ZA zakon koji Hrvate tjera u sužanj. Nameće se pitanje odkud ovakav čovjek u hrvatskom saboru, tko ga je izabrao i kako su Hercegovci Hrvati dopustili da nas ovakav čovjek sramoti u Hrvatskoj i svijetu? Zašto smo dopustili da nam ovakvi ljudi odlučuju o sudbini naše djece? https://staronormalno.com/brabonjak-tko-je-ljubusak-koji-je-glasovao-za-...

Hrvatska sramota u Ljubuškom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari