I Damir Ljubić napustio HDZ 1990

u uredu

Član Predsjedništva HDZ-a 1990 Damir Ljubić napustio je jučer tu stranku i sve stranačke dužnosti koje je obnašao.

"Da se ne bi zamarali dosadnim i mučnim stegovnim postupkom jer vremena ionako nemaju puno, ovim pismom im hoću olakšati posao, te neopozivo napuštam sve stranačke funkcije i istupam iz članstva", stoji u Ljubićevoj ostavci upućenoj na adresu HDZ-a 1990.

"Kao što sam već rekao i naveo u svojim ranijim obrazloženjima, vezano za neslaganje za politiku stranke i zbog provođenja sankcija zbog verbalnog delikta, znači zbog javnog razmišljanja i promišljanja, ne protiv Statuta, Programske deklaracije nego i u korist stranke, ja bih rekao u korist zajedničkog jedinstvenog nastupa hrvatskih stranaka obzirom na raniju hrvatsku poziciju. To su uglavnom razlozi zbog kojih sam podnio ostavku, jer nas očekuje u budućnosti turbulentno vrijeme u smislu borbe za jednakopravnost hrvatskog naroda", kazao je Ljubić.

Podsjećamo, prije četiri dana Predsjedništvo HDZ-a 1990 pokrenulo je stegovni postupak protiv Damira Ljubića zbog, kako je tada navedeno, javnog istupanja u javnosti suprotno stavovima Predsjedništva i Središnjeg odbora HDZ-a 1990.

S druge pak strane, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice 1990 Martin Raguž kazao da završavaju proces profiliranja HDZ-a 1990 temeljem Programa, Statuta, koji su jednoglasno usvojeni na Izbornom saboru.
""Sve odluke koje smo donijeli u zadnje vrijeme donijeli smo na središnjim tijelima stranke, i o načinu izlaska na izbore i o nužnoj reformi HNS-a i o integriranju drugih stranaka u HDZ 1990. Pojedinci koji su djelovali mimo tih odluka, njih je nekolicina, protiv njih je bio pokrenut stegovni postupak", kazao je Raguž, komentiravši posljednja zbivanja u toj stranci.

Dodao je da svaki čovjek koji odabere neki drugi put i dalje ima njegov respekt i poštovanje i zahvalu za ono što su zajedno radili, "ali HDZ 1990 se vratio u središte političkih zbivanja, nije više stranka koja bilo kome drži svijeću.Neki se očito nisu mogli pomiriti s tim, sa snagom stranke, njenom liderskom ulogom i na europskom putu i u bh. smislu, a dovoljno smo i nacionalni, tako da taj put je jasan, taj put dobiva potporu na tijelima stranke. Oni koji to ne prihvaćaju, ja im želim svako dobro i svaku sreću", kazao je Raguž.

Stranku su do sada napustitli bivši predsjednik, Božo Ljubić, glavni tajnik Josip Merdžo, predjednik Gradskog odbora Mostar Slaven Raguž, član Predsjedništva stranke Slaven Bevanda te većina članova širokobriješkog te vrhbosanskog ogranka stranke.

FENA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari