Čovič i Bičakčić utorkom dijelili novac

“Bičakčić je davao novac odabranim Bošnjacima, a Čović odabranim Hrvatima. Tako je prije, a i danas funkcionira federalna Vlada. Vlada najviše funkcionira utorkom, zato što se taj dan puni proračun.

Tada sjednu Bičakčić i Čović i vide koliko ima novca i podijele po jednu trećinu. I nitko nije postavljao pitanje kako tko troši svoju trećinu”, otkrio je Mirza Hajrić, bivši savjetnika Alije Izetbegovića.

Nakon što je objavljen popis Tužiteljstva BiH postalo je vidljivo kako je i Mirza Hajrić, bivši savjetnik dobio novac za renoviranje stana, a zbog čega su optuženi Čović i Bičakčić. Hajrić, koji je za renoviranje dodijeljenog stana dobio 40.000 maraka, se pokušava obraniti kako su drugi uzeli puno više:

“Sada mi je neprijatno što sam i ja na sudskoj listi, ali to je bio jedini način da ostanem u svojoj zemlji, i to je bio spas za mene. Da sam mogao uzeti kredit, bilo bi mi najbolje. Međutim, nisam mogao jer sam imao plaću 300 maraka, a tada je kamata na kredit za kupnju stana bila 18 posto. Oni koji su 'maznuli' skupe luksuzne stanove, stvarno su pretjerali, a sada i nas i njih trpaju u isti koš”, stav je Hajrića.

Dnevni List

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari